lauantai 28. kesäkuuta 2008

Tuntemattomilla poluilla

Alkavan viikonlopun kunniaksi päätin lähteä vesipullon kanssa tutkimusmatkalle. Vaikka olen lenkkeillyt jo yli 2000 km Oulussa, en vieläkään ole löytänyt läheskään kaikkia keskustankaan alueella olevia polkuja. Nytkin onnistuin jo kilometrin päästä keskustasta löytämään aikaisemmin tuntemattoman hiekkapolun. Sitä seurailin etelään päin auringosta suuntaa varmistaen ja olin pian täysin uusissa maastoissa, todennäköisesti kuitenkin vain satojen metrien päässä vakioreiteiltäni.

Etenkin kaupunkialueella lenkkeilevänä voi löytää todella paljon uusia reittivaihtoehtoja vakiotaipaleiden piristykseksi. Täytyy vain malttaa poiketa tutuilta reiteiltä ja lähteä tutkimaan oudonkin näköisiä polkuja. Joskus tulee tehtyä turha kymmenien metrien ketunlenkki, mutta se ei ole vaarallista. Loppujen lopuksi reilusti suurin osa lenkeistähän päättyy suoraan lähtöpaikalle!

Uusia outoja reittejä tutkiessa saa ihan tutuistakin maisemista tuoreita näkökulmia ja uusia virikkeitä juoksuharrastukseen. Etenkin maastoon kannattaa poiketa vaikka tähtäimessä olisikin kaupunkimaraton. Asiantuntijat kehuvat maaston jalkaterän lihaksia kehittävää vaikutusta, mutta myöskään amatöörihölkkääjän kokemaa henkistä piristävää vaikutusta ei sovi väheksyä.

Siispä kaikki metsäpoluille lenkkeilemään!

PS. Täytyy huomauttaa, että Lintulassa on varmasti paljon liikunnallisia ihmisiä, sillä maasto on täynnään houkuttelevia polkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti