sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Jäälinjärven hölkkä

Olen normaalisti päivittänyt blogia kahden viikon välein, tai jos on ollut jotain kerrottavaa. Tästä on pari viikkoa Rovaniemi maratonin puolikkaalle, joten ehkä tässä välissä voi heittää viikon pätkästä jotain. Kävinhän kuitenkin lauantaina kisaamassakin.

Viikon 24 treenit:

Ma: 15 km työmatkapyöräilyä

Ti: aamulla 5 x noin 1350 m pitkä kuntorata 3...5 min hölkkäpalautuksin ka. 4:48, iltapäivällä 6,7 km kevyt lenkki

Ke: 10 km kevyt lenkki

To: 10,8 km kevyt lenkki neljällä noin minuutin kiihdytyksellä

Pe: aamulla 10,88 km kevyt lenkki (suunto ambitti testissä, antaa tarkempia lukuja), iltapäivällä 11,68 km kevyt lenkki

La: Jäälinjärven hölkkä.

Su: 28,39 km kevyt lenkki

Lauantaina fillaroin kisapaikalle (n. 13,5 km) ja tein verryttelyt. Verkkasin viitisen kilsaa, jossa yksi kilometrin veto 3:47 ja muutama rusko. Lepäsin ennen starttia noin 25 minuuttia. Paukusta porukka lähti mielestäni vähän vaatimatonta vauhtia liikkeelle, mutta en lähtenyt hötkyilemään vaan liityin johtoryhmään. Eka kilsa meni 3.37. Toka 3.31 ja sen jälkeen alkoi maasto-osuus. Olin vähän ihmeissäni että miten päin pitää tossu laskea maahan pehmeällä hiekalla. Yritin hakea tukevampaa alustaa ja roikkua kolmen kärjessä menevän mukana. Jossain vaiheessa porukasta tippui yksi juoksija ja minä koitin sinnitellä kahden muun perässä vaikka oli vähän vaikeaa. Vauhti hidastui selvästi päälle 3.40 maasto-osuuden jatkuessa vielä vähän aikaa.

Jossain vaiheessa ykkösenä ollut rupesi kirimään tahtia ja kakkosena ollut hyytyi ja pääsin ohi. Maasto-osuuskin loppui näihin aikoihin. Sen jälkeen katselinkin loittonevaa kärkijuoksijan selkää ja koitin pitää omaa vauhtia edes jotenkin yllä säilyttääkseni kakkospaikan. Tulin maaliin kakkosena ajassa 31.42 oman kellon mukaan. Ajassahan ei nyt ole mitään hurraamista. Ehkä tuosta olisi pystynyt vielä kiristämään jos viimeisillä kilometreillä olisi ollut mahdollisuuksia tiukempaan kilpailuun, mutta voittaja oli tänään minulle liian vahva vastus.

Positiivisena puolena sain pidettyä kisassa hyvää sykettä, keskisyke oli 190 ja olin yli 19 minuuttia päälle 192. Maksimit 199. Vaikka vauhti hiipui alusta jonkun verran niin ei kuitenkaan tapahtunut mitään katkeamista ja askel tuntui tavallaan rennolta. Eiköhän tuo palvellut hyvänä hapenottotreeninä.

Fillarimatka kotio oli aika jähmeätä mutta tulipahan verryteltyä edes vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti