tiistai 25. syyskuuta 2012

Onko OMT-fysioterapiassa taikaa?

Pääsin tänään viimein OMT-fysioterapeutti Arin juttusille. Tehtiin muutamat testit ja tuloksena on, että lantion lihaksisto ei toimi niinkuin pitäisi. Kuulemma nyt tukevat lihakset toimivat vain 50 % teholla, mikä aiheuttaa ongelmia. Välillä Ari pyöritteli käsissään jotain irtorankaa ja näytti miten nivelten pitäisi toimia ja miten ne nyt toimivat väärin. Suurin osa anatomisista hienouksista meni suoraan sanoen minulta yli ymmärryksen. Tehtiin kuitenkin lopuksi pari harjoitusta joiden seurauksena liikkuvuus parani yllättävän paljon. Sain kotiläksyksi tehdä opeteltuja harjoituksia päivittäin seuraavaan tapaamiseen asti, joka on ensi viikolla. Onneksi liikkeet olivat sen verran yksinkertaisia, että minäkin ne opin tekemään. Jospa se riittää, että fysioterapeutti ymmärtää sen lantion ja selkärangan mekaniikan. Minä voin hoitaa harjoittelupuolen.

Suosituksena on, etten juoksisi vielä ennenkuin saadaan lantion lihaksisto toimimaan oikealla tavalla. Positiivisena puolena Ari oli sitä mieltä, että nämä asiat saadaan vielä kuntoon ja tämä ei tule rajoittamaan treenaamista sen jälkeen. Kuulemma on saatu tosi hyviä tuloksia aikaan ihan SM-tason urheilijoilla. Toki tätä nyt opeteltavaa lihashuoltoa joutuu varmaankin tekemään enemmän tai vähemmän aina.

Harjoittelua ei tullutkaan tänään oikeastaan ollenkaan, pelkästään kevyttä fillarointia töihin ja fyssarin toimistolle yms 25 kilometriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti