keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sairastelua, VFF-kokeilua ja särkyä

Kävin Oulu-juoksun jälkeisenä tiistaina pienellä aamulenkillä ja hieronnassa. Mainitsin hierojalle, että en ole sairastanut vuoteen ollenkaan. Seuraavana päivänä tietysti nokka tukossa piti soitella työterveyteen että saikkua olis tarve saada. Olin flunssassa aina sunnuntaihin asti ja hyvän kaverini häätkin jäi siinä rytäkässä välistä. Ajattelin kuitenkin että saapahan tässä lihakset ja nivelet aikaa toipua kympin kisasta.

Olin hommannut salikengiksi Vibram Fivefingersit jo aiemmin. Halusin kokeilla niitä juoksussa, kun kuitenkin barefoottaus ja minimalistikengät on olleet viime aikoina kovassa huudossa. Niinpä kävin lätkyttelemässä ennen salia 2 km pätkän tuolla jokirannassa. Eipä niillä juoksu mitenkään ihmeelliseltä tuntunut. Varpailla oli selvästi tavallista enemmän tilaa levittäytyä ja päkiöitä alkoi lenkin loppuvaiheessa särkeä.

Lonkat ei vieläkään kestä juoksua. Kävin maanantaina juoksemassa 2 km aamulenkin ja töiden jälkeen 5 km. Pitemmällä lenkillä alkoi taas nivusia ja etureittä särkeä toden teolla. Alaselkää särkee myös vasemmalta melko muikeasti. Tänään hölkkäsin taas VFF:t jalassa 2 km aamulenkin, joka ei enää tuntunut päkiöissä.

Jotain pitäisi vissiin tehdä tuon lonkan kanssa. Kyselin kollegaltani, joka on kova urheilumies ollut itsekin, vinkkejä että missä he tapasivat käydä hoitamassa vaivoja. Sain puhelinnumeron OMT-fysioterapeutille, jolle soitinkin samantien. Kerroin tarinani ja sain kuulla että minulla on todennäköisesti SI-nivelen toimintahäiriö. Sovittiin tapaaminen kolmen viikon päähän (kaverilla on melkoisen kireä aikataulu) ja toinen viikon päähän siitä. Fyssari sanoi, että ei kannata juosta tällä välin. Positiivisena uutisena hän oli sitä mieltä, että tuollainen toimintahäiriö saadaan kyllä kuriin. Ihan vuoteenomaksi ei myöskään tarvitse alkaa, vaan voin käydä kuntosalilla ja polkupyöräillä, vesijuosta yms. Polkaisinkin heti töiden jälkeen kuntosalille rimpuilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti