perjantai 5. lokakuuta 2012

Lantiojumppaa aamuin illoin

Minun tulee tehdä fyssarin ohjeiden mukaan seuraavanlaista jumppaa kaksi kertaa päivässä lokakuun ajan.

1) Selinmakuulla haetaan lantion asento. Seuraavaksi aletaan koukistaa toista jalkaa kohti rintakehää vastustaen vastapuolen kädellä. Päätä nostetaan alustasta, leuka painetaan rintaan ja katse pidetään navassa. Tätä tehdään 10 x 10 s molemmille jaloille. Hapottaa vatsalihaksissa aivan hulluna, joten kai tämä jotain tekee. Fyssarin mukaan tämän pitäisi kyllä harjoittaa lonkankoukistajia.

2) Edelleen selinmakuulla laitetaan jalat 45 asteen kulmaan koukkuun. Polvien välissä pidetään palloa ja nostetaan lantiota ylös hyvä lantion asento säilyttäen. Tätä tehdään 10 x 10 s. Tämä on aika helppo, mutta parin viikon päästä tätä vaikeutetaan niin, että toinen jalka onkin suorana ilmassa.

3) Käännytään kyljelleen ja jalat on taas 45 asteen kulmassa koukussa. Kantapäiden väliin otetaan kertakäyttömuki joka ei saa pudota eikä se saa mennä rikki. Kylki nousee hieman irti alustasta ja hyvä lantion asento säilyttäen nostetaan päällimmäisen jalan polvea niin ylös kuin se nousee. Toistoja täytyy tehdä niin monta kuin jaksaa. Tämähän alkaa hapottaa ahterissa hyvin nopeassti ja hyvin paljon.

4) Noustaan pöydälle istumaan selkä suorana. Suoristetaan toista jalkaa niin pitkälle kuin pystytään ilman, että selkä alkaa pyöristymään. Heti kun selkä alkaa pyöristyä suoristaminen lopetetaan, korjataan selän asento ja pidetään siinä asennossa 20...30 sekuntia. Tätä molemmille jaloille 3...5 kertaa. Tämä liike on mulle hyvin vaikea, koska en tahdo saada mitään tuntumaa siihen koska selkä pyöristyy ja koska ei. Lisäksi kireät takareidet kostautuu tässä, tosin venyttäähän tämä niitä mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti