perjantai 12. lokakuuta 2012

Väkinäistä punttien kanssa rimpuilua

Olen käynyt aiempaan verrattuna säännöllisesti salilla loukkaantumisen jälkeen. Oli vähän hankaluuksia kuitenkin asettaa tavoitteita ja tehdä harjoitusohjelmaa joten päädyin tilaamaan ohjelman teknopalatsin personal trainerilta. Kerroin että tavoitteena olisi ehkäistä vammoja sekä parantaa juoksun lajinomaista voimaa. Sanoin harjoittelevani n. 12 tuntia viikossa ja että viikkoon mahtuisi 2...3 saliharjoitusta. Noilla spekseillä trainer värkkäsi minulle seuraavanlaisen ohjelman.

1. Jalkaprässi aluksi kahdella ja myöhemmin yhdellä jalalla kerrallaan 3 x 10

2. Askelkyykkykävely käsipainojen kanssa 3 x 10

3. Korokkeelle nousu käsipainojen kanssa 3 x 10

4. Reiden loitonnus alataljassa 2 x 12 / puoli

5. Lantion nosto kylkilankku-asennossa 3 x 10 / puoli

6. Takareisipallorullaus 2 x 12

7. Alavartalon kierto laitteessa 3 x 10 / puoli

8. Peck deck 3 x 10

9. Vaakasoutu eteentaivutuksella 3 x 10

10. Päänyliveto jalan ojennuksella 2 x 12

Aluksi ohjelman teko tuntui vähän liiankin helpolta. Tein ihan innoissani leuanvetoa ja reiden lähennystä alataljassa sekä muita lisäliikkeitä. Löin lisää rautaa laitteisiin jolloin homma muuttui jo huomattavasti raskaammaksi. Välillä treenien jälkeen oksetti ja kotiin pyöräily tuntui raskaalta vaikka matkaa on vain 6 km ja reitti on suurimmaksi osaksi tasaista. Eipä tehnyt enää mieli suorittaa ylimääräisiä liikkeitäkään.

Nyt on menossa viides viikko ja olen saanut joka kerta nostettua useiden liikkeiden sarjapainoja. Ainoastaan peck deckissä ja korokkeelle nousussa kehitys junnaa paikallaan. Korokkeelle nousussa on vähän typerä ongelma, kun isompien käsipainojen kiekot tulee tielle joten en ole pystynyt ottamaan isompia rautoja haitoksi.

En ole varmaan koskaan ollut yhtä riskissä kunnossa kuin nyt. Kyllähän tämä silti on melkoista pakkopullaa. Samaan aikaan jatkuu erittäin epämotivoiva meno lantion toimintahäiriön kuntoon jumppaamisessa. Mieli tekisi jo kovasti juoksemaan. Vetaisinkin tänään lämmöt matolla vaikka OMT onkin kehoittanut välttämään juoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti