perjantai 18. tammikuuta 2013

5000 m ratakisa Ouluhallissa

Tämä viikko on mennyt lähinnä hiipiessä työmatkoja ja koittaessa varoa rasittamasta itseä liikoja. Tänään torstaina pääsin sitten ensimmäisen kauden ratakisan pariin. Olo on nyt hieman sekava, mutta ajattelin kirjoittaa blogipäivityksen heti kun en kuitenkaan pääse nukkumaan ihan pian.

Aamu alkoi normi hommilla, lantiojumpat tuli tehtyä ja työmatkat juostua molempiin suuntiin. Töiden jälkeen keitin kahvit, söin monen monta sämpylää hillolla ja painelin maate. Sain nukuttuakin tunnin, vaikka hermot olivat vähän kireällä. Pakkasin kisakamppeet reppuun ja puin ulkokamppeet päälle ja lähdin hölkkäämällä hallille. Kisapaikalla tavalliset sekoilut ja hermoilut sekä tunnustelin että ketkä vois lähteä kisailemaan sopivaa vauhtia. Ei oikein ketään ollut innokkaana, mutta bongasin kuitenkin Janin ja hänen seurakaverinsa Matin. Janihan on minut päihittänyt monta monituista kertaa ja Matti oli kuulemma jäniksen roolissa.

Paukusta Matti lähti kärkeen, Jani toiseksi ja minä kolmanneksi. Eka kierros juostiin 59 sekuntiin, ja kaverit vissiin säikähti koska toinen kierros vei jo 65 sekuntia. Ajattelin, että ei tänne hölkkäämään ole tultu ja kipaisin kärkeen. Nakuttelin siinä aika monta kierrosta tavoitevauhtiani. Muistan, että kertaakaan en erehtynyt ajattelemaan negatiivisesti tyyliin "älä mokaa tätä" vaan sisäinen monologi oli kannustavaa tyyliin "hyvin menee, anna mennä rennosti!" En ole ihan varma, missä vaiheessa Jani pyyhälsi ohi, mutta joka tapauksessa siihen kyytiin en enää pystynyt. Eipä vauhti kyllä sen puoleen hiipunutkaan. Juoksin maaliin kakkosena (en ole varma?) ja omassa kellossa seisoi 17'01.

Näin muuten OMT-fyssariakin, hän oli ohjaamassa tyttöjen jalkapallojoukkueelle kovin tutun näköisiä harjoituksia. Kävin kiittelemässä hänetkin nopeasti siinä kisan jälkeen. Nyt on kyllä aika mahtava olo. Tuntuu, että sain palkinnon koko syksyn ja alkutalven töistä. Hassua miten tämmöiset pikkujutut tuntuu niin merkitseviltä, vaikka koko juoksuharrastuksesta tämä on vain hiekanjyvä isolla hiekkarannalla. Lopetanpa tämän raportin tähän, ennen kuin tulee kirjoiteltua ihan pehmoisia enempää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti