Koska lauantaina meni harjoitus vähän mönkään, päätin paikata maanantaina töistä palatessa juoksemalla vauhtikestävyysharjoituksen hieman maltillisemmalla alulla. Tällä viikolla oli aika useana aamuna kova pakkanen ja iltapäivällä lämpimämpää. Se hankaloitti myös tätä vk-harjoitusta - tai ainakin teki siitä raskaamman, kun reppuun piti pakata aamulla tarvittuja vaatteita aikamoinen mytty.

Ma: ap 6 km kevyt, ip 9,6 km 3'55 / km yht 14 km

Ti: ap 8 km kevyt, ip 17 km perus

Ke: ap 6 km kevyt, ip 6 km kevyt

Torstaina olikin sitten hallikisapäivä. Juoksin työmatkat erityisen kevyesti. Aamulla onnistuin hidastamaan 5'53 / km keskivauhtiin. Kotimatkalla sitten lähempänä 5 minuutin vauhtia. Illalla juoksin hallille ja valmistauduin ensimmäiseen lähtöön. Kisahan juostiin kahdessa erässä, joista ensimmäisessä oli yli 11 minuutin tavoiteajalla juoksevat. Olin lupautunut tähän lähtöön 13 minuutin jänikseksi. Oli aika hankala yrittää opetella juoksemaa täsmällisesti oikeaa vauhtia. Jänistely onnistui kuitenkin kohtuullisesti, kun olin 2 km kohdalla radalta poistuessani noin 5 sekuntia edellä aikataulusta.

Jänistelyiden jälkeen vaihdoin kisatossut jalkaan ja valmistauduin kisaa varten. Ajatuksena oli lähteä takomaan 58 sekunnin kierroksia. Lähdin paukusta heti kärkeen. Tuntui ihan oudolta, jalat vain vispasivat eikä vauhtia tuntunut irtoavan. Kierroksen kohdalla katsoin kelloa, 60 sekuntia. Yritin kiriä vauhtia mutta toka kierroksen kohdalla aikaa oli kulunut 2 minuuttia. Tässä vaiheessa Jani kipaisi kärkeen pitämään vauhtia ja alkoi vähitellen jättää. Yritin sinnikkäästi pitää vauhtia yllä ja yllättäen vähän ajan päästä aloin tavoittaa Jania. En ollut uskoa todeksi kun ohitin Janin ja aloitin raivokkaan taistelun vauhdin kirimiseksi pitääkseni Janin takana. Ja niin vain tulinkin maaliin ensimmäisenä voittaen Janin 6 sekunnilla. Oma aikani oli 9'52,3.

To: ap 6 km kevyt, ip 6 km kevyt, ilta hallikisat ja muut yht 12 km

Pe: ap 6 km kevyt, ip 7 km kevyt

Lauantaina siirryin Kaakkuriin vanhempien luo. Ajatuksena oli tehdä iltapäivällä kova harjoitus joka jäi kolmisen viikkoa sitten viimeistä kierrosta vajaaksi. Juoksin 4 x 5500 m 3'58 / km keskivauhtia ja 3...4 minuutin hölkkäpalautuksilla. Yllättävän kevyttä oli, ainoana ongelmana oli auringon laskiessa nopeasti jäähtyvä ilma joka sai jäsenet vähän kangistumaan.

La: ap 9 km kevyt, ip 4 x 5500 m yht 27 km

Su: ap 6 km kevyt, ip 9 km perus

Yht 150 km juoksua.

Kisatuloksesta näkyy, että kehitystä maksimihapenoton suhteen ei ole ainakaan tapahtunut. Olin silti ihan tyytyväinen tulokseen, koska viime lauantain perusteella alkoi näyttää että 10 minuutin alittaminenkin on tekemätön paikka. Lisäksi Janin voittaminen on ollut jo kohta parin vuoden ajan minulla tavoitteena ja onnistui nyt ensimmäistä kertaa. Toisaalta lauantain harjoituksen perusteella olen kuitenkin onnistunut kehittämään kestävyyttäni melkolailla, mikä on tietysti ollut helmikuusta lähtien tavoitteenakin.

Seuraava viikko sitten hieman kevyempää ja tiistaina luvassa hierontakin.