sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Piirinmestaruusmaastoissa Oulaisissa

Ohjelmassa oli vielä yksi kisa ennen Terwamaratonia, ellei sitten mitään spontaania yllätyskisaa tule vedettyä vielä. Tällä kertaa luvassa oli pm-maastokisa Oulaisissa. En ole koskaan ennen osallistunutkaan maastojuoksukisoihin, joten mietitytti aika paljon että mitä tästä seuraa. Osallistujalistalla oli tuttuja nimiä, joista pari sen verran kovaa että mahdollisuudet kisata heidän kanssaan olisivat käytännössä olemattomat.

Menimme kisapaikalle Kuivasjärven Auran tilausajona järjestämällä linja-autolla. Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin, että lapset ehtisivät omiin startteihinsa klo 12.00 alkaen. Miesten lähtö oli viimeisenä 13.45. Katselin lasten menoa ja hehän juoksivat tosi reippaasti hankalasta säästä huolimatta. Vettä satoi eikä montaa astetta lämmintä ollut. Aikuisten sarjoihin sitten tulikin auringonpaiste, mikä oli kyllä mielestäni jossain määrin epäreilua.

Käytiin verryttelemässä kahden ja yhden kilometrin reitit Antti M:n kanssa. Tuli selväksi että tämä tosiaan on maastojuoksua eikä mitään hiekkatietä. Alussa oli ihan peltoruohikkoa jonka jälkeen siirryttiin metsäpolulle juoksemaan. Pienen matkan päässä oli aika pitkä alamäki jonka jälkeen heti samanmoinen ylämäki. Sen jälkeen reitti oli suhteellisen tasainen maalialueelle asti josta lähdettiin uudelle kierrokselle. Miesten kisassa juostiin siis kolme kertaa kahden kilometrin lenkki.

Jutusteltiin hölmöjä juttuja pukuhuoneessa ennen kisan alkua ja lopulta tuli aika mennä lähtöpaikalle. Yritin hakea sopivaa lähtöpaikkaa josta en jäisi sumppuun. Pistoolimies oli mennyt kahvitauolle ja meidät lähetettiin matkaan aika hätäisesti komennolla. Kuten arvattua, Kalle ja Antti T. lähtivät kärkeen kauheaa vauhtia Juha-Matti ja Pauli perässään. Katsoin, että nyt menee Juha-Matti ja Pauli sellaista kyytiä että tuohon en pysty. Minä koitin parhaani mukaan pysyä näköetäisyydellä. Toisen kierroksen alamäessä aloinkin yllättäen saavuttaa Paulia nopeasti. Jostain syystä onnistuin rullaamaan alamäessä paljon nopeammin mitä Pauli ja Juha-Matti ja ohitin Paulin jääden vielä Juha-Matin kantaan kiinni pitkän ylämäen alkuun. Huomasin, että pystyn kirimään vauhtia ylämäessä ja otin kolmannen sijan.

Siitä eteenpäin kisa olikin näännytystaistelua, jossa yritin pitää eroa Juha-Mattiin sen verran pitkänä etten pääsisi menettämään paikkaani loppukirissä. Tulin maaliin kolmanneksi nopeimpana ja sijoituin pm-kisoissa hopealle. Tämä siitä syystä, että Kallehan on Lapin piirin miehiä ja juoksi pm-kisojen ulkopuolella. Eipä ollut tosiaan mitään jakoja Kallea ja Antti T:tä vastaan, kun Kallen aika oli puolitoista minuuttia minua parempi ja Anttikin selvitti reitin puoli minuuttia minua joutuisammin. Maastosta kertonee jotain se, että keskivauhti oli hieman viime lauantaista puolimaratonin vauhtia hitaampi.

Nyt tuo alamäkien hullunrohkeakin rullaaminen tuntuu hieman nivusissa. Pitää toivoa, ettei sinne mitään isompaa vaivaa päässyt syntymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti