keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Plantaarifaskiittia III

Tylsä otsikointi jatkuu vielä. Kävin pari viikkoa sitten fysioterapeutilla ja sain ohjeet jumpata kolme kertaa päivässä akilleksen ja jalkapohjan kuntouttamiseksi. Jalka tuntui muutenkin jos nyt ei aivan täyskuntoiselta niin ainakin selvästi paremmalta ja kesti vähäistä juoksuharjoittelua. Ehdin tehdä pari ihan lupaavan oloista harjoitustakin. Juoksin matolla TV kovaa 20 minuuttia 3'33 / km tahtia. Toisen harjoituksen juoksin yhdessä seura- ja muiden kavereiden kanssa. Juoksimme 4 x 1000 m ja palautusta kertyi noin 4' koska lähdimme vetoihin aina yhtä aikaa. Tuossa harjoituksessa juoksin ihan kevyen tuntoisesti vetosarjan 3'21, 3'17, 3'13 ja 3'09.

Aloin jo valmistautua henkisesti juoksemaan torstaikisoissa 800 metriä. Eilen kuitenkin kotimatkalla jalkaterä äkeytyi uudestaan kantapään tienoilta. Vasenta jalkaterää voimakkaasti jäykistämällä sain kivun heltiämään, mutta juoksu ei tuntunut luonnolliselta. Tänään tulinkin töihin polkupyörällä ja annan kintulle lisää toipumisaikaa.

Positiivisena puolena pitkään kipeänä ollut akillesjänteen sisäreuna tuntuu jo paljon paremmalta. Ilmeisesti nuo pohkeen eksentriset voimaharjoitukset tosiaan auttavat akillesvaivoihin. Nehän tehdään käytännössä nousemalla ensin varpailleen ja laskeutumalla hitaasti alas. Tuo hitaasti laskeutuminen ja liikkeen vastustaminen tekee kuulemma harjoituksesta eksentrisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti