keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Viesteistä aluemestaruuskultaa ja päälle vauhtikestävyysharjoitus

Päästiin paikallekkin varsin mainiosti ja ajoissa vaikka kyytien sopiminen jäi aika viime tinkaan. Pääsin verryttelemään kaikessa rauhassa mihin olin hyvin tyytyväinen. Inhoan valmistautua kisaan kiireellä. Kiitos vaan kyydeistä Pasi N. ja Pasi S. Meitä asteli radalle kolme joukkuetta kisaamaan aluemestaruudesta vai oliko nuo nyt tarkkaan ottaen vielä Pohjois-Suomen mestaruuskisat. Minä olin saanut kunnian aloittaa ja muut ykkösosuudella olivat Jani M. Limingan Niittomiehistä ja Antti H. Kuivasjärven Auran kakkosjoukkueesta.

Paukusta Jani lähti kauheaa kyytiä, en jaksa sprintatakkaan noin kovaa. Pienen järkytyksen jälkeen totesin että ei se Janikaan mahda aivan noin kova olla vetämää 1500 metriä, mutta koitin pysytellä maksimissaan 10 metrin etäisyydellä. Antti sinnitteli meikäläisen kannoilla. Niin siinä sitten kävikin, että aloin hivuttaa Jania kiinni vähitellen ja vetäisin viimeisen parinsadan metrin aikana kirillä ykkösenä vaihtoon.

Seuraavalla osuudella meiltä juoksi Ville P., Niittomiehiltä Juha-Matti H. ja Auran kakkosjoukkueen Pasi N. Ville ja Juhis kävivät raivokasta kamppailua kunnes Juhis joutui taittumaan ja Ville alkoi kasvattaa kaulaa. Sen verran täytyy tässä mainita, että Ville on sen verran innokas suunnistaja että juoksi risoilla suunnistuskengillä tämänkin kisan. Pasi taisi jäädä jonkun matkaa, mutta säilytti iskuetäisyyden. Järjestys säilyi samanlaisena seuraavaan vaihtoon.

Aura I:n nuorin juoksija Viljami juoksi tosi pirteästi ykköspaikan säilyttäen ja onnistui pudottamaan Niittomiesten Oula M:n melkoisen kauaksi. Aura II:n Jani L. puolestaan pystyi tässä vaiheessa hyvällä juoksullaan ehkä jo hieman saavuttamaan kakkossijaa. Viljamin saaman etumatkan turvin Antti M:n ei tarvinnut ankkuriosuudellaan muuta kuin rallatella kevyesti maaliin voiton varmistaen. Antillahan oli vielä 4 x 400 m viesti juostavana, joten ei kannattanut tuhlata voimia. Kakkossijan kanssa kävi kuitenkin niin että Pasi S. onnistui juoksemaan kiinni Niittomiesten Patric M:n ja vei Auran kakkosjoukkueen hopeasijalle. Hienosti juostu Pasi S. ja koko Auran kakkosjoukkue!

Palkintojenjaon jälkeen oli kulunut noin puoli tuntia omasta juoksusta joten läksin tekemään vielä 20 minuutin vauhtikestävyysharjoituksen läheiselle kuntoradalle. Vauhti ei päätä huimannut, mutta jaksoin juosta hengästyneenä 20 minuuttia. Ihan hyvä treeni tuohon päälle.

Seuraava startti on varmaankin PSM-kisoissa heinäkuussa 5000 metriä.

Lisäys vielä! Mun väliajaksi oli napattu 4'36 joten pystyin kiristämään testijuoksusta ihan mukavasti sekunteja pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti