sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hyvää malttaa odottaa eli kisamatka Tornioon ja 5000 metriä radalla

Läksittiin aamulla Ouluhallilta kohti Torniota. Samassa autossa oli muuten erittäin kova tekijä, meidän seuran Essi Lindgren. Oli varsin mielenkiintoista rupatella huippu-urheilijan kanssa kilpailemisesta, harjoittelemisesta, motivaatiosta ja sen sellaisesta. Josko tuosta olisi jäänyt jotain oppia kalloonkin. Kiitoksia vaan Essille sietokyvystä ja kärsivällisyydestä kyselyikäisen kestävyysjuoksijan kanssa.

No, ite kisaanhan oli ilmoittautunut minun lisäksi vain Moilasen Pauli ja Hansi Kitti eikä jälki-ilmoittautuneitakaan tullut. Lähdettiin samassa lähdössä naisten kanssa joten radalla oli sentään jonkun verran juoksijoita.

Lähdöstä Pauli meni kärkeen ja muut seurattiin perässä muutaman metrin päässä. Ensimmäisen 2000 metrin aikana Pauli ei saanut kurottua kaulaa vaan aloin jopa hiljalleen saavuttaa, mutta sitten tuli Paulille komento nostaa vauhtia ja Paulihan nosti. Mulla taittui meno melkein samantien. Kello näytti tässä kohtaa 6'36 joten vauhti oli ihan hyvää siihen asti.

Lopussa en tajunnut juurikaan väliajoista, mutta merkkasin vika kirikierrokselle kellosta 1'20 mikä kyllä kertoo karmeita loppukierroksista. Loppuaika 17'00,58 on paljon heikompi mitä oli suunnitelmissa. Positiivisesti ajatellen tämä oli kuitenkin parempi suoritus kuin aiemmat kisat tänä vuonna ja ensimmäiset 2000 metriä menivät kuitenkin ihan ok vauhtia. Viime kauden taso häämöttää hyvin lähellä. Vielä tiistain 1500 metriä ja sitten pääsen taas harjoittelemaan. Harjoittelu alkaakin ihan välittömästi kisan jälkeen koska meinaan tehdä vauhtikestävyystreenin suurinpiirtein heti hengityksen tasaannuttua.

Lisäys: gpsiä tutkimalla oletus 3000 m splitistä jotakuinkin 10' ja vikaan 2000 metriin siis 7'. Ihan kunnolla hiipui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti