torstai 8. tammikuuta 2015

Tiukkaa tekee

Viime viikon harjoittelin hieman vähäisemmin määrin kuin jouluviikolla, mutta nyt olen jo siinä pisteessä että kevyempikin harjoitusviikko on määrällisesti yhtä kova kuin alkusyksyn kovat harjoitusviikot. Määrää kertyi viikon mittaan 148 km. Juoksin tiistaina normaalin kiihtyvän VK-treenin ja uudenvuoden suomana vapaapäivänä hyvin rauhallisia lenkkejä. Lauantaina oli vuorossa 8 x 1,2 km / 1' palautuksin ja keli oli aika haastava. Menin tekemään harjoitusta vähän uudelle reitille jonka suunnittelin siten että olisi sivutuuli.

Kartasta suunnittelemani pätkä oli kuitenkin loivaan ylämäkeen joten siltä osin reitti ei ollut aivan tavoitellun mukainen. Puolet vedoista tuli siis loivaan alamäkeen. Tämäntyyppinen harjoitteluhan on ihan hyvästä vaihteeksi, ajattelin. Veto ylämäkeen oli odotetusti vaikeampi mitä normaalisti. Odottamatonta oli kuitenkin se, että en meinannut saada sykkeitä nousemaan vääntämisestä huolimatta. Sama meno jatkui harjoituksen edetessä ja mietin välillä kesken jättämistäkin. Koska fiilis oli kuitenkin aivan ok niin jatkoin harjoituksen loppuun asti. Vauhdit jopa hieman hiipuivat loppua myöten ja syke pysyi matalana.

Oletan, että huono kulku johtui edellisistä määrällisesti kovista harjoitusviikoista. Tällä viikolla en olekaan nostanut määrää takaisin vaan jatkan samalla tahdilla, jotta keho saa enemmän aikaa sopeutua treenin vaatimuksiin.

Tiistaina normaalin vauhtikestävyystreenin aikaan sattui sen verran kova pakkanen, että päätin käyttää vapaapäivää ja päivänvaloa hyödyksi juoksemalla pitkän maastolenkin. Nautiskelin rauhallista tahtia 25 kilometriä pääasiassa talvisia polkuja pitkin.

Loppuviikon suunnitelmat ovat pahasti auki. Mietin, että pitäisikö väliin jäänyt vauhtikestävyyslenkki juosta tänään vai ehkä lauantaina. Sunnuntaina olisi tarjolla porukkatreeniä ja se tarkoittaisi pitkiksen väliin jättämistä. Mutta pitkishän tuli juostua jo tiistaina. Taidan kuitenkin tehdä seuraavat vaativammat treenit vasta viikonloppuna jotta ehdin palautua hyvin maastopitkiksestä sekä saan lisää kevyttä huoltavaa juoksua alle ennen tehojen nostamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti