tiistai 11. elokuuta 2015

Mikkelin Kilpa-Veikkojen avoin aluekilpailu 4 ja 5000 m

Ajelin kentälle jo hyvissä ajoin ja löysin kilpailukanslian helposti. Kauaa ei tarvinnut etsiskellä myöskään Nisosen Anttia jonka tiesin osallistuvan kisaan. Oli oikein hauska tutustua tähän juoksutaiteilijaan.

Jalat olivat taas vaihteeksi oikein hyvän tuntoiset. Olin ottanut kisaa edeltävät päivät vielä vähän kevyemmin mitä ennen edellistä kisaa. Nyt ei verryttelyssäkään tuntunut jalat painavilta joten ajattelin että on hyvät mahdollisuudet lähteä juoksemaan sellaista 3'20 / km tahtia ja ehkä vähän kiristääkin loppua kohden.

Meidät kutsuttiin viivalle yllättäen vähän etuajassa eikä Antilla ollut edes piikkareita jalassa. No hän sitten juoksi paljain jaloin. Aika sälli. Lähdettiin aika sopuisasti liikenteeseen ja minä pääsin hyvin alkuvauhtiin kiinni. Askel tuntui toimivan hyvin ensimmäiset parituhatta metriä. Sitten alkoi taas selät karkaamaan vaikka koitin sinnitellä. Seuraavalle tonnille vauhti olikin hidastunut jo kuutisen sekuntia ja seuraavalle kilsalle edelleen kymmenen sekuntia. Siis aivan täydellinen hyytyminen. Ei kyllä oikein ollut enää taistelutahtoakaan pitkän kauden jälkeen yrittää pitää vauhtia yllä. Päätin kuitenkin vetää viimeisen kierroksen loppukirin ja sain nostettua vauhdin takaisin alkuvauhtiin. Ei siis siltäkään osalta irronnut oikein yhtään mitään.

Loppuaika 17'25 on selvästi kauden huonoin ja oikeastaan huonointa moneen vuoteen. Eipä tässä hirveästi taida olla tehtävissä ennen ensi kautta. Runsas ja raskas pitkään kestänyt kisailu on vienyt pohjamutiin voimavarat puristaa tulosta niin henkiset kuin fyysisetkin.Varmaan nuo uudet harjoituskuviotkin ovat sekoittaneet meininkiä sen verran että tarvitsisin lisää aikaa niihin sopeutumiseen. Sen verran hyvältä vauhdikas juoksu on kuitenkin niiden myötä alkanut tuntua että luotto systeemeihin on kova. Ensi kilpailukaudella päästään sitten nauttimaan työn tuloksista.

Tuskinpa asetan loppukaudelle enää mitään tavoitteita. Pitää vielä vähän suunnitella loppuuko kilpailukausi tähän ja pidänkö minkälaista ylimenokautta ja missä vaiheessa.

Loppuun pitää vielä todeta että paljain jaloin juossut Anttihan voitti kisan ajalla 16'14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti