lauantai 24. lokakuuta 2015

Iin yrityksen testijuoksu 1/2015...2016

Pari viikkoa peruskuntotreeniä takana ja tämän viikon tuli olla kolmas ja kevyt viikko. Juuri sopivasti osui lauantaille ensimmäinen testijuoksu Iin yrityksen mainiosta talvijuoksusarjasta. Aivan liian harvoin tulee tuolla käytyä siihen nähden miten mahtava tapahtuma on kyseessä. Sitä voi kyllä lämpimästi suositella kaikille alueen juoksun harrastajille ja miksei kauempaakin tuleville.

Hölkkäsin alkuun 4 kilometriä Jounin ja Markun kanssa. Sitten tein parit koordinaatiot ja kiihdytykset. Oli sen verran kolea ilma että en enää tarjennut juosta hihattomassa paidassa vaan piti laittaa pitkähihaista alle. Shortseissa oli kuitenkin aivan hyvä.

Matkaan lähdettiin siten että reittiennätystä jahtaamaan lähtenyt Vattulaisen Arttu pinkoi meitä karkuun ja Jouni lähti seuraamaan. Minä ja Markku jäätiin kakkosryhmäksi nakuttelemaan. Ensimmäisen kilometrin jälkeen Jouni antoi periksi Artun huimasta vauhdista. Minä yritin vähän tempoa mutta lopulta kolmannella kilometrillä Markku alkoi tehdä kaulaa.

Kääntöpaikalla kuulin että minun aika oli 17'40 mikä on tietty ihan kohtalaista vauhtia kun edellinen 5000 m ratakisa vei 17'25. Kuudennella kilometrillä sain jo jonkunlaista kympin kisaan soveltuvaa hurmostakin päälle. Jotenkin pääsin tietynlaisesta velttoudesta yli ja pystyin menemään sinne epämukavuusalueelle. Vaikka muita ei ollut kisan kannalta lähettyvillä niin edestakaisella reitillä juostavana juuri tuossa kuudennen ja seitsemännen kilometrin kohdalla vastaan tuli paljon tuttuja ja tuntemattomia juoksijoita joilta sain voimaa vääntää.

Viimeisellä kilsalla koitin puristaa mutta lopulta maalisuorallakin vielä irtosi ihan selkeä nosto joten aikaisemminkin olisi voinut aloittaa. Omassa kellossa aika 35'22 josta matemaattisemmat lukijat ovatkin jo päätelleet että kisa tuli juostua hyvin tasavauhtisesti ja tiukentuva tuntuma johtui vain matkalla kertyneestä rasituksesta. Se on kuitenkin ihan hyvän tuntoinen tulos tähän palaan ja muistuupa mieleen että edellinen juoksu täällä taisi viedä minulta noin 43'. Se oli elämäni ensimmäinen juoksukisa aikanaan kaudella 2008.

Verryttelin loppuun vielä nelisen kilometriä kavereiden ja vähän uusienkin tuttujen kanssa höpötellen. Lopuksi ajelin Ouluun kuntosalille jossa sain aikaiseksi vain pikkuisen surkeaa nyhjäystä punttien parissa. Saunan, päivällisen ja nokkaunien jälkeen paikat onkin ihanan kipeät. Piti nousta laittamaan pyykkejä ja se tuntui kyllä vaativan paljon kovempaa puristusta mitä nuo viimeiset kilometrit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti