lauantai 6. helmikuuta 2016

Sohvaltanousukokeilu

Edellisen postauksen jälkeen tuli flunssakin vielä uusintakäynnille joten juoksut ovat jääneet vähiin. Olo alkoi kohenemaan tämän viikon loppupuolella ja koin jo torstaina olevani valmis kokeilemaan juoksua. Päätin kuitenkin että pari varmuuden vuoksi pidettyä lepopäivää ei tässä tauossa enää haittaa ja postiluukusta oli vielä sopivasti tupsahtanut pitkään odottamani Star Trekin seitsemäs tuotantokausi joten läksin testilenkille vasta tänään lauantaina.

Ihan ensimmäiseksi tuntuma oli yllättävänkin hyvä. Varsinkin hengitysteiden osalta ei tuntunut jälkeäkään edellisviikon ahdistuksesta jota pienenkin rasituksen yhteydessä alkoi tuntua. Askel pyöri mukavasti ja ehdin jo miettiä että eiköhän tämä ollut tässä.

Jatkettuani juoksua noin kilometrin kohdalla huomasin että ei tässä vielä ihan normaalissa iskussa vielä olla. Lantion alueen lihaksiston mielestä oli jo ihan tarpeeksi tässäkin. Tuntuma oli samanlainen kuin haastavan pitkän lenkin viimeisillä kilometreillä. Samaan aikaan muu osa kehosta oli kuitenkin ihan freesin oloinen. Alunperin olin ajatellut juoksevani vähintään viisi kilometriä, mutta päätin kääntyä takaisin. Jos tuntuma lihaksissa oli jo tuollainen niin eiköhän pidempi harjoitus menisi jo ihan turhaksi raastamiseksi. Katsotaan nyt miten keho reagoi seuraavina päivinä. Josko tästä vielä pääsisi sellaiseen kuntoon että aikuisurheilun SM-hallit eivät jäisi välistä.

3 kommenttia:

 1. Toivottavasti sairastelu on nyt ohi, ja pääset uuteen nousuun. Minulla on ihan sama "heikko kohta" - lantion seutu. Tauon jälkeen se kipeytyy juoksulenkillä aina ensimmäiseksi. Samoin, jos hiihdän ja pyöräilen paljon, juostessa kipeytyy lantio. Iskutuksen puutetta ilmeisesti? Lantion ollessa kipeä kävelykin menee mummomaiseksi köpöttelyksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kyse on tosiaan vain tuosta iskutuksen puutteesta ja flunssa olisi jo viimein ohi.

   Poista
 2. Tulen Ouluun 20.-26.2. Pääpaino on hiihdossa, mutta toivottavasti keretään yhteislenkille, vaikka altaaseen :).

  VastaaPoista