sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Juoksijan polvi pakotti joulutauolle

Läksin viimeiseen kilpailukauteen valmistavaan harjoitusviikkoon luottavaisin mielin. Vielä viimeiset harjoitukset ja sitten jatkuisikin kisavirittelyillä ja itse kilpailuilla. Mikään suunnitelma ei kuitenkaan kestä loppuun asti muuttumattomana. Maanantaina iltapäivän palauttavalla lenkillä oikeassa polvessa alkoi tuntua kipua. Oman teoriani mukaan syynä oli sateiden myötä alkaneet liukkaat olosuhteet. Niiden myötä tukilihaksisto joutui työskentelemään normaalia enemmän ja tästä lisäkuormasta aiheutui juoksijan polvi.

Olipa syynä mikä tahansa päätin välittömästi lyödä jarruja päälle. Minusta oli selvää, ettei kivuliaan polven kanssa kannata lähteä riskeeraamaan alkuvuoden kisoja. Lepäsin tiistain ja keskiviikon ja panostin lihashuoltoon. Kävin torstaiaamuna kokeilemassa juoksua kuntosalin juoksumatolla välttääkseni ulkona jatkunutta liukasta keliä ja juoksu tuntui siellä ihan hyvältä. Nyt ei kannata kuitenkaan alkaa hötkyilemään vaan jatkan huomattavasti kevennetyllä ohjelmalla kunnes viimeisetkin merkit kivuista kaikkoavat.

Olen suhtautunut pakolliseen juoksutaukoon suhteellisen rennosti. Takana on kuitenkin hyvä harjoitusjakso ja vaikka taukoa tulisikin niin pari viikkoa ei tee isoa vahinkoa saavutettuun kuntoon. Voi jopa olla, että ylimääräinen palautumisaika tuo rentoutta joka olisi muuten jäänyt saavuttamatta. Mitä tuleviin kisohin tulee, Limingan uudenvuodenjuoksuun osallistuminen riippuu paitsi siitä miten hyvin olen ehtinyt toipua myös päivän kelistä. Koska alkuvuoden tärkeimmät tavoitteet ovat kuitenkin hallikisoissa en lähde juoksemaan ulkona maantiekymppiä mikäli olosuhteet aiheuttaisivat ylimääräistä riskiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti