perjantai 18. elokuuta 2017

Etuajassa ylimenokaudelle

Olen tasapainoillut viime viikkoina aralta tuntuneen  akillesjänteen kanssa. Ongelmat alkoivat jo Oulussa treenatessa. Jatkuva asfaltilla juokseminen ei ainakaan auttanut asiaa. Ajattelin, että lomalla Suomussalmella hiekkatiet auttaisivat jalkoja palautumaan ja kestämään kauden loppuun asti. Aluksi näin näyttikin olevan ja harjoitukset sujuivat hyvin kunnon noustessa mukavaa vauhtia.

Viime viikon loppupuolella kuitenkin tuli käänne huonompaan, kun akilleen kiinnityskohta alkoi tuntua kipeämmältä ja särkeä välillä levossakin. Päätin pitää muutaman päivän taukoa ja miettiä jatkoa kaikessa rauhassa. Nyt lähes viikon päästä tilanne on parempi, mutta särky jatkuu vieläkin. Näillä näkymin jätän kauden tähän ja tuskin starttaan Raatteen puolikkaalle. Voi olla ylireagointia, mutta pitkittyessään akillesvaivoissa on aina riskinä, että tulee kiinnikkeitä tai arpikudosta joiden hoitaminen vaatiikin jo radikaalimpia toimenpiteitä. Mieluummin otan varman päälle.

Seuraavat viikot menevät siis kuntouttavan jalkajumpan merkeissä. Aloittelen varmaan voimaharjoittelua ja pyöräilyä kunhan loma päättyy ja palaan Ouluun. Aika tyngäksi jäi tämän vuoden kilpailut, mutta hyvä muistaa että ennätykset kohentuivat lähes jokaisessa startissa. Se on hyvä saalis parin hankalamman kauden jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Harmi homma, mutta kuten sanoit, juoksit kauden aikana hyviä tuloksia liudan. Siitä on hyvä jatkaa kun taas paikat antaa myöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Niin se on, paremmin jaksaa jatkaakin kun keskittyy positiivisiin asioihin.

   Poista
 2. Hieno alkukausi tosiaan! Juoksit kesällä melkoisia viikkokilometrejä, joissa myös tehoja mukana.... näissä piilee aina vammariski. Toivottavasti selviät säikähdyksellä.

  VastaaPoista