sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Melkoisesti kilometrejä

Tänään paukkui viikottaisen kilsamäärän ennätys. Haluan kirjoittaa muistiin fiiliksiä tulevaisuutta varten. Vanhemmista päivityksistä on ollut usein iloa jälkeenpäin, kun on hakenut perspektiiviä nykyiseen tekemiseen.

Maanantaiaamuna juoksin 16 kilometriä ihan hyvällä tuntumalla. Iltapäivällä reilussa lumisateessa 15,3 km. Paksussa lumessa juokseminen tuntui rasittavan erityisesti pakaralihaksia, kun joutuu koko ajan hakemaan pitoa askeleeseen.

Tiistaina huomasin, että iltapäivästä onkin leffakerho enkä ehdi juoksemaan suunniteltua lenkkiä silloin. Juoksin siksi aamusta reilun 18 km ja otin töihin mukaan juoksukamat. Ehdin vähän päälle 8 kilometriä kuitenkin töiden ja leffakerhon välissä juosta palauttavaa.

Keskiviikkona tiesin, että töissä on iltapäivällä lenkkikerho. Siinä ei myöskään kerry aivan yhtä paljon kilometrejä mitä muuten normaalisti varmaan juoksisin. Juoksin aamusta 20 kilometriä. Tuumin, että onpa jännä ettei tällaisella lenkillä väsy enää sen vertaa mitä muutama viikko sitten 15 kilometrin aamulenkeillä. Oli taas melkoista pöppyrää runsaan lumen vuoksi. Töihin kamat mukaan ja lenkkikerhossa 9 km oikein rauhallista juoksua. Keli oli melko liukas.

Torstain bänditreenit oli peruttu, joten aikaa riitti juosta reilusti. Juoksin aamusta vähän päälle 19 km vesisateessa ja liukkaalla kelillä. Karmea pääkalokeli oikeastaan. Iltapäivällä meinasi huumori olla tiukassa vesisateessa ja loskassa puskiessa. Juoksin kuitenkin päälle 17 kilsaa. Huikkailin tsemppejä lumitöitä tekevälle miehelle, joka puski kolaa puolisääreen yltävässä vedessä. Totesimme että ei oo hääviä keli.

Perjantaiaamuna tunsin oloni hieman väsyneeksi. Tuntui aika raskaalta kiskoa eiliseltä vielä märät kengät jalkaan ja lähteä pimeään tamppaamaan. Juoksentelin kuitenkin 20 kilsaa. Töiden jälkeen oli tiedossa ravintola- ja teatteri-ilta joten otin taas töihin mukaan juoksukamat. Ehdin juosta 8 kilometriä töiden ja ravintolaan lähtemisen välissä. Olipa kiva olla välistä vähän sosiaalinenkin. Pari miinusta illalle: ravintolassa unohtivat tuoda jälkkäriksi tilaamani suklaakakun. Näytelmä ei myöskään ollut kaksinen. Harmin paikka, yleensä Oulun kaupunginteatteri on ollut oikein hyvä.

Onneksi alkoi viikonloppu. Lauantaiaamuna keli oli vielä liukas. En ole saanut oikein vauhtitreeniä nyt kelien takia. Menin kuntosalille juoksemaan matolla 4 x 10' / 5' vauhtikestävyyttä. Treeni sujui mainiosti ja jotain tuntuu tarttuneen jalkoihin kun tuntuivat niin voimakkailta. Matkaa kertyi kaikkine verryttelyineen ja kun juoksin matkat salille ja takaisin kaikkiaan 22 km. Iltapäivällä vielä saunalenkki 10,8 km.

Tänään sain pitkikselle kaveriksi parinkymmenen kilsan ajaksi Veeran, joten ihan yksin ei tarvinnut juosta. Matka sujui varsin rattoisasti. Loppuun jäi vielä kymmenisen kilsaa kerättäväksi. Mietin että kylläpä tuntuu kevyeltä juoksu. Missään vaiheessa ei alkanut jalka painaa. Yleensä tänä syksynä on tuossa 28 kilometrin paikkeilla alkanut totisempi hetki jota nyt ei tullut ollenkaan. Juoksin kaikkiaan 35 kilometriä.

Kun kaikki viikon juoksut lasketaan yhteen matkaa kertyi 220 kilometriä. Vanha kilometriennätys meni siis uusiksi. Tosi helpolta tuntui verrattuna siihen parin vuoden takaiseen. Nythän mulla tuli parin sadan viikko pari kolmisen viikkoa sitten. Mielestäni edistystä siihenkin nähden on havaittavissa. Tuleva viikko on kuitenkin selvästi kevyempi. Onhan tässä pari viikkoa tullutkin taas mätettyä melkoisesti kilometrejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.