keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Testijuoksu III

Alunperin ohjelmassa testijuoksu oli vasta tulevana lauantaina. Olen seuraillut sääennusteita ja sama meno tulee jatkumaan seuraavat kymmenen päivää. Tänään töiden jälkeen katsoin ikkunasta ulos ja huomasin, että on tosi hyvät olosuhteet testijuoksulle ja olokin oli pirteä. Niinpä lähdinkin jo pari päivää etuajassa testaamaan onko kunto noussut.

Asfaltti tuntui kovalta kilpatossujen alla kun hölkkäsin aloituspaikalle ja otin pari avausvetoa. Olo tuntui edelleen vetreältä joten laitoin mittarit päälle ja lähdin latomaan sen mitä jaloista lähtee. Perinteisesti en katso näissä testeissä ollenkaan väliaikatietoja, vaan keskityn pitämään vauhtia. Niin tein tälläkin kertaa. Siinä tulee pientä jännitystä siitä että mikähän tulos mahtaa olla, mutta mielestäni kaikin puolin luotettavimman tuloksen saan tällä menetelmällä. Ei myöskään tule mitään romahduksia jos vauhti ei tyydytäkään vaan pakko raastaa loppuun asti täysillä.

Alku tuntui tosi hyvältä. Oli vaikea sanoa onko vauhti parempaa vai huonompaa kuin edellisellä kerralla. Hengitys pelasi hyvin ja alkoi parin kilometrin kohdalla muistuttaa jo hyvinkin kilpailunomaista puuskutusta. Tiesin että loppua kohti vauhdin pitäminen alkaa tuntua yhä vaikeammalta, joten takaisin kääntymisen jälkeen yritin lyödä lisää pökköä pesään.

Pientä vastatuulta kuitenkin jostain löytyi paluumatkalle, vaikka lähtiessä näytti lähes tyyneltä. Viimeiset kilometrit tuntuivat jo todella kovilta ja hengitys ei pysynyt hirveän hyvin enää hallussa. Kaikesta päätellen sain hyvin tehoja irti. Vaati kyllä todella kovaa päätä runnoa menemään vaikka tuntui melko hirveältä.

Maalissa läimäisin kelloa ja siinä vilahti lukema 21'4X. Parannusta siis oli tullut edelliskertaan, mutta vaikea sanoa kuinka paljon. Polar voisi kyllä tehdä tähän Vantageen saman toiminnon kuin V800:ssa jo oli. Siinä pystyi asettamaan näytölle edellisen kierroksen loppuajan. Siitä olisi paljon enemmän iloa kuin kaiken maailman smart coaching -ominaisuuksista.

Kotona pääsin analysoimaan tuloksia tarkemmin ja tällaiselta se näytti (verrokkina edelliset kerrat):

  tämä kerta edelliskerta toissa kertainen
Menomatkan keskivauhti 3'44 / km 3'47 / km 3'53 / km
Paluumatkan keskivauhti 3'46 / km 3'55 / km 3'59 / km
Kokonaismatkan keskivauhti 3'45 / km 3'51 / km 3'56 / km
Kokonaisaika (5,8 km) 21'46 22'11 22'45

Tästä näkee hyvin, että vaikka edelliskerralla pystyin lähes yhtä hyvään vauhtiin alkupuoliskolla, niin suurin parannus kokonaisajassa on tullut siitä etten hyytynyt tällä kertaa käytännössä ollenkaan. Treeni on siis tehnyt hyvää vauhtikestävyydelle. Pientä mietinnän aihetta antaa se, että vauhti ei ole sen enempää noussut, mutta onhan tämä ihan kelpo tulos taas neljän viikon harjoittelulle.

Vielähän minulla jää myös pieni mahdollisuus uusia testi ensi lauantaina jos alkaa tuntumaan että tämä ei vielä riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.