torstai 13. joulukuuta 2012

Kolme tonnia täyteen ja tehoharjoittelun uudelleen käynnistelyä

Bänditreeneistä palattuani tuli mieleen, että kirjoittelin viimeksi lauantaina blogiin. Sen jälkeen on tullut aloiteltua tehoharjoituksia. Kävin vielä tekemässä illalla vauhtileikittelyn tapaisen. Ensin hölkkäilin paikat vetreiksi ja sitten lähdin latomaan ensimmäistä pätkää joka oli n. 1,9 km 3:51 / km keskivauhdilla. Kilometrin palautuksen jälkeen oli aika runtata Värtön ranta n. 1,2 km 3:35 / km keskivauhdilla. Nyt rupesi jo vähän tuntumaan, joten palauttelin vähän reilu kilometrin takaisin joen pohjoispuolelle. Siellä tonttu aikaan 3:49. Puolentoista kilometrin palauttelun jälkeen vielä viimeinen rytistys värtön rantaa 1,2 km 3:38 / km vauhtia. Sunnuntaina maastojuoksun EM-kilpailujen katselun lomassa juoksin aamulla perusjuoksua yhdeksän kilometriä ja kisojen jälkeen 11 km 4:36 / km. Näin ollen viikon 49 viivan alle jäi 115 km juoksua, pari punttitreeniä ja normaalit päivittäiset lantiojumpat.

Maanantaina juoksin vain aamulla 6 km töihin ja töiden jälkeen salille jalkojen voimaharjoitusta tekemään ja kotiin 7 km. Tiistaina aamusta 8 km ja töistä kotiin VR 2 km + 8 km tv kova + VR 3 km. Läksin jyystämään sellaista 3:50 / km tahtia jota jaksoin pitää yllä ensimmäiset 3 km. Loppumatka olikin taistelua vauhdin hiipumista vastaan. Käytännössä vauhti tippui sinne neljän minuutin hujakoille, jossa sain sinnillä pysyteltyä. Kokonaisuutena vauhtipätkä meni 3:58 / km keskivauhdilla.

Tänään sitten rauhallisemmissa merkeissä aamulenkki 8 km ja töiden jälkeen kymppi kotiin. Tulipahan samalla 3000 km tälle vuodelle täyteen. Tuumiskelin, että kun olen ollut telakalla tänä vuonna viitisen kuukautta on täytynyt jossain välissä tullut harjoiteltua aika runsaastikin. Pessimistisesti voi todeta, että olipa huonosti harjoiteltu kun ei paikat kestänyt. Optimistisesti taas kympin taso parani 39:19 -> 36:28 sekä puolimaratonilla 1:26:38 -> 1:21:30. Tuosta sopasta pitäisi nyt sitten saada ensi kaudelle valikoitua mielellään kaikki positiivinen ja jättää ikävemmät sattumat lautasen reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti