lauantai 1. helmikuuta 2020

Avoimet Helsy -hallit, 1, kisapäivä

Kun sain tietää tämän viikkoisesta Helsingin työmatkasta, menin hetki kilpailukalenterista katsomaan, onko lähialueella sopivia kisoja. Helsingin seudun yleisurheilu järjestää tänä viikonloppuna kaksipäiväiset kisat, joissa tänään juostiin 1500 metriä ja huomenna 800 metriä. Laitoin heti ilmoittautumiset sisään ja täällä sitä nyt ollaan. Eilinen venyi todella myöhään, kun työnantajan bileet jatkuivat puoleen yöhön saakka. Tänään oli kuitenkin hyvin aikaa nukkua pitkään kisojen alkaessa vasta 15.00 ja oman startin ollessa klo 17.40.

Kisassa oli osallistujia kahteen erään asti, joten yksin ei tarvinnut juosta. Hyvä tunnelma kisapaikalla oli muutenkin, kun yleisöäkin oli eksynyt paikalle. Hallissa mahtui hyvin verryttelemään, mikä oli hyvä koska ulkona oli rankka vesisade. Pääsin ottamaan yhden pidemmän ratavedonkin muiden 1500 metrin starttien lomassa.

Omassa lähdössä jäin aluksi melko häntäpäähän, mutta en kuitenkaan pudonnut letkasta. Roikuin kolme ensimmäistä kierrosta joukon mukana vaikka meinasin hetkittäin tipahtaa kyydistä. Kun matkaa oli jäljellä neljä kierrosta, aloin kiriä vauhtia. Pääsin aika nopeasti useasta juoksijasta ohi ja minullakin tuli siitä parempi olo. Nähtävästi se on totta, kun sanotaan että vaikealla hetkellä kannattaa yrittää kiristää vauhtia.

Olin nähdäkseni jossain vaiheessa jo porukan kolmantena, kunnes viimeisen kolmensadan metrin aikana minusta mentiin ohi. Yritin lähteä mukaan, mutta tuohon rytminvaihdokseen en enää saanut kirittyä vauhtia. Loppusuoralla vielä yksi juoksija tuli ohi.

Kisasta jäi kuitenkin tosi hyvä mieli ja aika 4'45,23 oli kuitenkin yli neljän sekunnin parannus viime viikonloppuun. Ei huono!