maanantai 28. tammikuuta 2013

PM hallikisat ja heikko suoritus 1500 metrillä

Noniin, nyt on sitten tältä erää juostu kisat mitä kalenteriin oli merkitty. Viikon päätteeksi paukuttelin 1500 m pm halleissa, mutta katsotaanpa ihan ensimmäiseksi mitä viikon mittaan tuli tehtyä.

Ma: ap 8 km, ip 6 km

Ti: ap 6 km, ip 9,5 km 4'33 / km

Ke: ap 6 km, ip VR 9 km + 800 m 2'27 + 4 x 200 m 34,7...30,7 + 100 m 13,6 + VR 2 km

To: ap 6 km, ip 6 km

Pe: ap 6 km, ip 6 km

La: ap 8 km, ip 11 km

Su: ap 5 km, ip VR 2 km + 1500 m hallikisa + VR 2 km

Yht: 110 km

Keskiviikon viimeistelyharjoitus lupasi hyvää. Olin jo melko varma, että pystyisin juoksemaan 4'30 tasoisen tuloksen. Hyvä vire jatkui kohti sunnuntaita. Olin tosi hermostunut sunnuntaiaamuna, mikä on toki kisa-aamuna aivan normaalia. Hankkiuduin kisapaikalle ja ihmettelin menoa. Juteltiin Janin kanssa, että pitää varmaan lähteä takomaan 54 sekunnin kierroksia. Yritin vähän verrytellä, mutta lopulta tuli melko kiire kiinnittää numerolappu rintaan ja asettautua viivalle.

Paukusta lähdettiin aika kovaa. Minä jäin heti sumppuun sisäradalle, enkä päässyt juoksemaan omaa juoksuani. Eka kierroksen täyttyessä säikähdin hieman kovaa alkuvauhtia ja aloin turhaan jarruttelemaan. Siinä se kisa sitten menikin melkein kuin katsojan paikalla. Ohitin sentään Markun viimeisellä tai toiseksi viimeisellä kierroksella. Minkäänlaista kunnon raastoa ei alkanut tuntua ja vasta vikalla 100 metrillä heräsin ajatukseen, että pitäisi vissiin ottaa loppukirikin kerta voimia riittää. Ajaksi tuli ilmeisesti vajaa 4'39 mikä pitää vielä tarkistaa, kunhan viralliset tulokset tulevat. Jani pyyhälsi ennätykseensä alle 4'30 mistä onnittelut hänelle.

Tässä kävi vissiin juuri niin kuin Professorillekin oli käynyt. Laitan huonon juoksuni ainakin osaksi kokemattomuuden piikkiin. Olin kyllä tietoinen, että tällaisessa lyhyessä kisassa ei saa herpaantua hetkeksikään tai menettää kalliita sekunteja. Nyt ei vaan natsannut. Ensi kerralla paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti