lauantai 29. elokuuta 2015

49. Oulun juoksu 10 km

Tällä kertaa olin jo valmiiksi päättänyt lähteväni vähän tavanomaista rennommalla asenteella kisaan ja saavani tästä juoksusta hyvän harjoituksen. Tein aikataulun jossa nostaisin vauhtia joka kolmannen kilometrin kohdalla ja viimeinen kilometri sopivasti ahdistaen. Ajattelin että noinkohan tuo paukun kuuluessa onnistuu pitää pää kylmänä. Tunsin kyllä vähän selitteleväni kun kerroin kaikille kysyttäessä että tarkoitus on juosta harjoitusjuoksu. Ei sitä varmaan kukaan olisi halunnut kuulla ja vähän hävettikin, mutta täytyyhän sitä rehellisesti vastata kun kysytään. Oli kuitenkin mukava jutella kaikkien tuttujen kanssa ja kun itsellä ei ollut nyt kilpailullista tavoitetta johon keskittyä niin tulikin paljon enemmän elettyä muiden fiilisten mukana.

Paukusta jäin aika taakse. Oikeastaan yllättävänkin taakse, mutta jatkoin kuitenkin rennolta tuntuvaa lätkyttelyä. Alun ryysiksessä tuli kuitenkin juostua sellaista 3'37 / km tahtia joten mietin että noinkohan näin usea kuitenkaan pystyy tätä tahtia maaliin saakka vetämään. Hietasaaren suoralla alkoi vastatuulipätkä ja vauhti putosi mullakin sen verran että kolmosen splitiksi tuli 11'12.

Olipa mukava painaista vähän kaasua kun huomasin että välittömästi aloin saavuttaa edellä menijöitä. Juoksin vielä kuitenkin kohtuu varovasti että riittäisi voimia nostaa vauhtia vielä kaksi kertaa ennen maalia. Kovin kova se vauhdinnosto ei ollut kun seuraavat kolme kilometriä vei kuitenkin 11'04. Taisi muidenkin vauhtia jonkun verran vastatuuli verottaa.

Tuiraan päästyä oli taas aika painaista vähän kaasua ja ohitin aika monta selkää välillä 6...9 km. Odotin että kyllä varmaan joku lähtee peesiin mutta sen verran sitä vauhtieroa kuitenkin oli etten ainakaan huomannut muiden kuin Kuokkasen Jessen yrittäneen lähteä mukaan. Ohitin Jessen siinä patosillan paikkeilla ja Jesse tuli vielä uudestaan minun ohi vähäksi aikaa. En siinä sen kummemmin rimpuillut vaan pidin oman vauhtini ja kohta menin taas edelle. Kolmas osuus vei aikaa 10'47.

Sopivasti viimeiselle kilometrille alkoi näkyä Hansi Kitin selkä. Sain siitä vähän tsemppiä puristaa viimeiselle kilometrille vielä pienen vauhdin noston ja Raatin stadionilla viimeiset kaksisataa metriä loppukiriä. Viimeinen kilometri vei aikaa 3'27 ja loppuaika 36'33 sekä sijoitus viides.

Ihan mukavat fiilikset tästä juoksusta jäi, vaikka koinkin olevani hieman petturi kun en juossutkaan kova tulos tai sijoitus mielessä. Vauhdin nosto onnistui kuitenkin ihan ok vaikka olisihan se tossu saanut nopeamminkin liikkua. Varmaan meikäläiseltä aika harvinainen vauhdinjako tällainen kiihtyvä. Mulle tuli sijoitus yllätyksenä, sen verran paljon porukkaa rynni alussa edelle. Tällä taktiikalla en kyllä pysty ollenkaan seuraamaan kilpailun etenemistä, kyllä siihen täytyisi pysyä alusta lähtien kärkiporukan mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti