keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Piirinmestaruusviestit 4 x 1500 m Raatin kentällä, Oulussa

Tällä kertaa oli vähän erilaista juoksukokemusta tarjolla, kun viime vuonna väliin jättämäni piirinmestaruusviestijuoksu järjestettiin uudestaan Raatin kentällä. Olin haikaillut joukkueen perään läpi kauden ja eräänä päivänä sitten Antti H. ottikin minuun yhteyttä 4 x 1500 m joukkuepaikan merkeissä. Minähän tartuin salamana mahdollisuuteen.

Kisan lähetessä alkoi arveluttaa monikin asia. Mistä lähtö tapahtuu? Miten vaihdetaan? Mikä osuus minulle osuu? Miten viestissä pitää juosta? Onko kisassa joukkueita tarpeeksi? Pysyykö kapula käsissä?

Kisapäivänä kävin normaalisti juosten töissä, mitä nyt himmailin matkoilla jopa niinkin paljon, että iltapäivän matkan taitoin pyöräteitä enkä erehtynyt maastoon tuhlaamaan voimia. Samalla sain vähän perspektiiviä siihen miten paljon maastojuoksussa oikein putoaa vauhti. Se putoaa muuten todella paljon, ainakin noilla meikäläisen reiteillä. Ehdin haukkaamaan pienen välipalan töiden jälkeen ja ottamaan nokosetkin ennen kisapaikalle lähtöä. Kentälle on minun luotani 2 km joten menin paikalle juosten.

Verryteltiin yhdessä Antti H:n ja Pääkkölöiden kanssa. En ollut tavannut ketään muista aiemmin joten oli pieni helpotus kun Antti H. huikkasi melkein heti kentälle saavuttuani minulle. Käytiin läpi sääntöjä ja juoksujärjestystä ja asiat selkenivät sen verran, että minä juoksen avausosuuden ja lähtö tapahtuu tietysti maalista kun juostaan yhteensä 6000 m. Tällöin vaihtoni tapahtui satasen lähtöpaikalta, 100 m ennen 1600 m täyttymistä. Loogista! Mukana oli neljä joukkuetta, Pyrinnöstä ja Kuivasjärven Aurasta joukkueet sekä Limingan Niittomiehiltä kaksi (!) joukkuetta. Mahtavaa, että Niittomiehet saivat kaksi porukkaa kisaan.

Nappasin käteeni punaisen kapulan ja odotin paukkua. Pam! Jäin letkan viimeiseksi ja ihmettelin että kylläpä kaverit juoksee kovaa. Avauksessa oli Markku N, Di, Matti K. ja minä hännän huippuna. Eka kierroksen jälkeen ohitin Matin ja iskeydyin Din peesiin. Ensimmäiseen ratakierrokseen taisi mennä 72 s mutta vauhti hieman hidastui seuraaville kierroksille. Kolmannella kierroksella ohitin helposti Din ja sitten Markun ja olin jo sitä mieltä että tulisin ykkösenä vaihtopaikalle. Vaan niin vain kävi, että viimeisellä kierroksella ohi rynnivät ensin Markku ja sitten Di. Tuohon viimeiseen vauhdin nostoon en pystynyt vastaamaan ja tulin vaihtoon ehkä sekunnin Din jäljessä kolmantena. Markku oli varmaan kolme tai neljä sekuntia edellä hurjalla loppukirillään. Vaihto sujui ihan ok ja koitin poistua radalta pois muiden tieltä.

Tuon jälkeen porukka hajosi aika nopeasti. Pyrinnön juoksijat menivät omia menojaan ja Joonas jäi aluksi vähän Jarkko P:n kyydistä. Sen mitä pystyin seuraamaan, niin viimeisellä kierroksella Joonas kuroi syntynyttä eroa kuitenkin hienosti kiinni viimeisellä kierroksellaan ja vaihto sujui hyvin. Kisaa oli yhä vaikeampi seurata kun porukka oli niin levällään. Meiltä Antti ja Niittomiehiltä Jani M. osuivat vastakkain. Jani oli sen verran kova vastus Antille että eroa alkoi syntyä lisää ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lopulta viimeinen osuus juostiin aika lailla jokainen juoksija omalla puolella kenttää. Pyrintö taisi ohittaa muut kierroksella loppuajasta päätellen.

Meidän joukkue tuli maaliin kolmantena ajassa 19'37,39 ja Riitta oli katsonut minun väliajaksi suurinpiirtein 4'34.

Kisan jälkeen verryteltiinkin aika tovi ja ja Pääkkölät joutuivatkin lähtemään ennen palkintojenjakoa. Kierrettiin pikisaari ja juteltiin Antin kanssa harjoittelusta. Anttihan on hiihtäjä ja toi uutta mielenkiintoista näkökulmaa. Verryteltiin myös yhdessä kentällä Niittomiesten kanssa. Heillä oli jäänyt juoksunnälkää sen verran, että ilmoittautuivat vielä 4 x 400 m lähtöön kahdesta joukkueestaan kootulla ryhmällä! Niittomiesten luotsin ilme oli näkemisen arvoinen kun hän rymisteli kentälle kyynärsauvojen kanssa ehdottamaan, että juoksisivat vielä yhden viestin ja joukkue olikin jo kasassa ja ilmoittautunut. Kuulemma 1500 m juoksu oli avannut paikkoja hyvin neljällesadalle metrille. Sieltäpä nappasivatkin sitten vielä pronssia hopeansa kyytipojaksi.

Palkintojen jaon jälkeen hölkkäsin vielä kotiin ja kaverina juoksi vielä Antti H. Anttikin verrytteli kotimatkan juosten ja minun kotimatka osui hyvin samalle reitille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti