maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannuksen Suomussalmen harjoitusleiri III/13

Tarkkaavaisimmat lukijani ehkä huomaavatkin, että edellinen Suomussalmen harjoitusleiriä käsittelevä kirjoitus oli otsikoitu I/13. Kävin myös vapun aikaan harjoittelemassa Suomussalmella, joten tämä oli nyt kolmas kerta tänä vuonna kun Suomussalmelle matkaan harjoittelemaan. Harjoitusleiristä puhuminen on siinä mielessä liioittelua, että käytännössä menen vain vanhempieni luo käymään. Tällä kertaa sain harjoituksiin seuraksi sisarukseni Juhan ja Tuulan.

Perjantaiaamuna läksin juoksemaan vaaranrinteeseen kevyttä lenkkiä ja nousin 5 x 300 m pitkän mäen jossa kertyy 30 metriä nousua per siivu. Tie on aika lailla umpeen kasvanut ja sateiden hajottama, joten reitti käy myös maastojuoksuharjoituksesta.

Perjantai-iltapäivänä läksimme Tuulan ja Juhan kanssa Ruukinkankaan yleisurheilukentälle tekemään vetoharjoituksia. Tuula otti sprinttejä nurmella ja Juha teki muistaakseni 4 x 1600 m sekä 2 x 400 m vetosarjan jotka osuivat minun vetojen kanssa samaan aikaan. Minä tein kympin vauhtikestävyyttä tavoitellakseni 10 x 1000 m 60' hölkkäpalautuksin aikoihin 3'29...3'21. Vetojen keskivauhti asettui sinne 3'27 tasolle. Harjoitus oli yllättävän nautinnollinen siihen nähden miten lähellä 5000 m kilpailuvauhtiakin juoksin. Olisikohan viime viikon 5000 metrin uudessa ennätyksessäni vielä hieman väljyyttä?

Lauantaina kävin kevyen 6,5 km aamulenkin ihan tietä pitkin ja iltapäivällä kävimme velipojan kanssa 21 km maastolenkillä Kuivassalmella. Reitille mahtui kelkkareittiä, polkuja, suota ja harjuja. Loppukilometreillä alkoi jano vaivata jo aika lailla koska reitin vaativuudestakin johtuen aikaa kului yli kaksi tuntia.

Sunnuntaina kävin vielä yhdellä metsälenkillä kotopuolessa. Kävin etsimässä yhden uuden metsäpolun. Olipa ihan uudenlainen elämys ottaa hörppyä purosta ja huomata, että jäljistä päätellen siinä oli käynyt vilvoittelemassa myös muutama poro ja nähtävästi ilveskin. Kotimatkalla mukaan lähti poro joka juoksi edelläni jotain kolme neljä kilometriä. Aina välillä se pysähtyi katsomaan taakseen ja huomasi että tulen vielä perässä. Sitten poro hyppäsi korkealle ilmaan ja jatkoi karkuun laukkaamista. Tälle lenkille kertyi mittaa hieman vajaa 12 km.

Tällä viikolla juostaankin pm viestit joissa vedän yhden 1500 metrin osuuden sekä lauantain Rovaniemi maraton jonne menen kokeilemaan kuntoani maantiekympillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.