maanantai 17. kesäkuuta 2013

Viidentuhannen metrin juoksu aluemestaruuskisoissa Pudasjärvellä

Oli ihan leppoisa päivä kun läksimme Riitan ja Samin kanssa kimppakyydillä kohti Pudasjärveä. Meidän lähtöjen aikataulun kanssa oli siinä jotain epämääräisyyttä, koska estejuoksuun ei tulisi yhtään juoksijoita oli esitetty lähtöjen aikaistamista. Täytyi kuitenkin saada kaikki osallistujat paikalle ja suostumaan aikataulumuutokseen, joka sitten lopulta tulikin. Olikin sitten hieman kiire verrytellä ja se puoli jäi valmistautumisesta hieman hätäiseksi.

Heti paukusta satoi jo vettä. Teppo ja Markku lähtivät kärkeen ja minä olin siinä kolmantena. Mietin hetkellisesti Tepon ja Markun kelkkaan lähtemistäkin (Markku muuten juoksi kilpailun ulkopuolella koska edustaa Jyväskylän Kenttäurheilijoita). Ei minulta kuitenkaan löytynyt rohkeutta läteä tuohon tahtiin mukaan ja lähdin nakuttelemaan 1'20 ratakierroksia.

Takasuoralla oli aika napakka vastatuuli johon puskeminen söi hieman voimia. Muistaakseni neljännellä kilometrillä päästin Hansin tekemään vetotöitä pariksi kierrokseksi ja se toi helpotusta oloon. Taisipa vauhtikin hieman hiipua siinä kohtaa. Viimeiselle tonnille lähtiessä menin sitten kärkeen ja päästelin hieman kovempaa tullen maaliin kolmantena ajassa 16'48,92. Näin tuli nakuteltua hieman hankalissa olosuhteissa uusi viidentuhannen metrin rataennätys ja hopeasija aluemestaruuksissa. Olisi kyllä saanut olla enemmänkin juoksijoita.

E: Kuvatodisteista näkyy, että vauhti hidastui ennen Hansin kärkeen menoa ja palasi takaisin 1'20 tasolle Hansin vedolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti