torstai 19. kesäkuuta 2014

1500 m testijuoksu ja vauhtikestävyysharjoitus

Ensi viikolla juostaan pm-viestit ja Kuivasjärven Auralta on niin paljon halukkaita 4 x 1500 m viestiin, että päätimme pitää testijuoksun joukkueiden muodostamista varten. Kokoonnuimme neljästään eilen Raatin kentälle futispelin jälkeen juoksemaan 1500 m testikisan. Muutama juoksija valittiin ykkösjoukkueeseen ihan vanhojen näyttöjen perusteella ja yksi heistä oli mukana testikisassamme.

Pienten verryttelyjen jälkeen asetuimme viivalle ja paikalle omaa treeniään tekemään sattunut Sami lähetti meidät matkaan. Jäin startissa vähän jalkoihin, mutta puikkelehdin siitä jo eka suoralla kärkeen. Juostiin ensimmäinen kierros 1'12 ja koitin pikkuisen rauhoittaa. Rauhoitin vähän turhan tehokkaasti kun vilkaisin kelloa toka kierroksella ja se näytti jo 2'30. Ville kipaisi ohi ja lähti kiihdyttämään vauhtia. Minä yritin vähän aikaa roikkua mukana huonolla menestyksellä. Pidin kuitenkin loput takana ja 300 m ennen maalia lähdin kiristämään tahtia. Ville karkasi jo ainakin 50 metrin päähän ja minun ajaksi tuli 4'44. Kisassa lähtee varmasti kovempaa, sillä juoksin peruslenkkarit jalassa ja säästellen.

Verryteltiin jotain 15 minuuttia ja sitten lähdettiin Antin kanssa tekemään vauhtikestävyysharjoitusta. Tuollainen 1500 m otatus on toki hengästyttävä repäisy, mutta palautumisajan optimoimiseksi kannattaa tehdä jotain pientä siihen päälle mikäli jaksaa. Minä läksin juoksemaan 6000 m kiihtyvänä ja Antti otti siihen tonnin vetoja käyttäen meikäläistä veturina. Onnistuin juoksemaan tuon 6000 m tonnin väliajat tasaisesti kiihdyttäen 3'53...3'36 ja keskivauhdiksi asettui 3'46 / km.

Kylläpä jäi hyvä fiilis tuon vk:n jäljiltä. Minusta tuntuu, että olen saavuttanut nyt kuntotason jonka perusteella on hyvä jatkaa harjoittelua eteenpäin. Harjoitusta tosiaan tarvitsenkin ennen aikuisurheilun SM-kisojen 5000 m sekä 10 000 m juoksuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti