maanantai 7. heinäkuuta 2014

Vieteri suoraksi ja kohti vitosta

Parin viime viikon aikana olen vetänyt vieterin aikalailla suoraksi. Tehoja ja määrääkin on ollut kevään harjoituspohjiin nähden vähintäänkin riittävästi. Kahden viikon aikana on tullut juostua yhteensä 280 km johon sisältyy yksi kisa, viisi tehokasta harjoitusta ja kaksi pitkää lenkkiä. Viime viikon alkupuolella alkoikin olla jo ihan kunnolla räkä poskella, mutta siitä se olo viikon edetessä lähti palautumaan ja kohenemaan tehotreeneistä huolimatta.

Lauantaina menen juoksemaan jo moneen kertaan mainitsemani 5000 metrin ratakisan ja onpa vaikea arvata miten tulee käymään. Olen pysytellyt pois urkkakentältä ja maksimihapenottoakin olen kiusannut pelkästään tuossa 1500 m viestijuoksussa. Tähtäimessä on ollut perus- ja vauhtikestävyyden kasvattaminen ja siihen keinoina runsas lenkkeily ja vetoharjoitukset kuntoradalla vauhtikestävyysalueella pysytellen. Olen tällä tavalla pyrkinyt säästämään jalkoja ja keskittymään itse harjoituksen laatuun turhan kellontuijottelun sijasta. Kello näyttääkin rataharjoituksiin verrattuna varsin synkeitä lukuja joten vastaavaa hyvää fiilistä sitä kautta ei ole tarjolla kuin radalla helppoja tonneja nakutellessa.

Kaikesta päätellen kunto on noussut edelleen kohisten ja saas nähdä mihin keventelyjen jälkeen Torniossa pystyn. Hyvävauhtisia kilpakumppaneita on muutama jo ilmoittautunutkin. Oma tuntuma on, että alle 17' mennään että heilahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti