sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Harjoittelua, pitkästä aikaa!

Tällä viikolla aloitin pitkästä aikaa tavoitteellisen harjoittelun. Kevään jälkeen olen lähinnä koittanut toipua polvivaivoista, jotka alkoivat oikeastaan jo Rovaniemellä talvisarjajuoksussa. Kävin juoksemassa Terwamaratonin aikaan 3.26 ja siitä jäi oikeastaan mieli että täytyisi pystyä parantamaan aikaa.

Yritin parannusta Rovaniemi maratonilla heinäkuussa, mutta en osannut ottaa huomioon kuumaa säätä ja jouduin keskeyttämään 25 kilometrin kohdalla. Olin sinänsä tavoitevauhdissa, mutta totesin että tästä ei valmista tule ja minimoin vahingot. Onhan noita kisoja vielä jäljellä...

Tein harjoitusohjelman siskoni kanssa. Ohjelma keskittyy muutamaan peruspointtiin:

  1. Hapenottokyvyn palauttaminen viime kesän tasolle ja ehkä kehittäminenkin
  2. Maratonvauhtisen juoksun taloudellisuuden kehittäminen
  3. Peruskunnon ylläpito
Näinpä pääharjoituksina tulee olemaan 1000 m toistot, maratonvauhtiset lenkit, pitkät lenkit sekä tietenkin runsaasti peruskestävyysharjoittelua. Niiden lomassa kehitetään nopeuspuolta kerran viikossa tehtävillä ruskoilla. Niille, jotka eivät tiedä mitä ruskot ovat, kyseessä on lyhyet pyrähdykset, jotka pidetään niin lyhyenä etteivät ne aiheuta maitohapon kertymistä lihaksiin. Käytännössä sopiva mitta ruskoille lienee 8-10 s ja toistoja lenkin aikana 6-8.

Tavoitteena on siis 12.9. juostava Finlandia maraton. Aikaa on riittävästi, saa nähdä miten polvi suhtautuu tavoitteelliseen harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.