lauantai 14. huhtikuuta 2012

Pakollinen juoksutauko ja uudelleen aloittelua

Niinhän siinä kävi, että hyvin kuluneen talviharjoittelun jälkeen jouduin pakolliselle tauolle. Oikean lonkankoukistajan ja reiden alueella alkoi tuntua kipuja jotka voimistuivat siihen malliin, että päätin hoitaa asian kuntoon. Jouduin lopulta tekemään korvaavia harjoituksia parisen kuukautta. Nyt olen päässyt aloittelemaan harjoittelua uudestaan, mutta luonnollisesti juoksu ei suju ihan samaan malliin kuin ennen taukoa.

Aiemmin valmistelemani harjoitusohjelma joutaa samalla romukoppaan, sillä en millään pysty jatkamaan siitä mihin jäin ja aikaa terwahölkkään on vain 42 päivää. Aion ainakin aluksi harjoitella fiiliksien mukaan yrittäen samalla saada pidentää puolimaratonvauhtisia lenkkejä. Työmatkani pitenee myös hieman, joten työmatkan pyöräileminen tuo mukaan hieman palauttavaa liikuntaa. Ennätyksen parantaminen pitäisi kaiken järjen mukaan olla vielä mahdollista. Viimeiset pari viikkoa ovat menneet näin:

Ma: 10 km pk

Ke: 5 km tv kova (3:56 / km)

To: Työmatkapyöräilyä 13,6 km

Pe: 6 km pk

La: ap: 8,6 km pk, ip: 8,6 km pk

Su: 18 km pk

Ma: Lepo

Ti: 12,8 km tv reipas (4:13 / km)

Ke: Työmatkapyöräilyä 13,6 km

To: Työmatkapyöräilyä 17 km

Pe: Työmatkapyöräilyä 17 km

La: 8 km tv kova (4:00 / km)

Tällä viikolla juoksut ovat jääneet osittain kiireiden vuoksi vähemmälle. TV kovien vauhti on ollut pienoinen pettymys, mutta pakkohan tähän on tyytyä ja olla onnellinen, että tauko ei ole lyönyt enempiä kapuloita rattaisiin. Huomenna varmaankin vuorossa pitkä peruslenkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.