sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kempele Z-puolimaraton

Aika erikoista, että Kempeleeseen lähtiessä olin menossa juoksemaan kympin, mutta kun raapaisin nimeni ilmoittautumislomakkeeseen merkkasinkin juoksevani puolimaratonin. En ihan tiedä mistä tuo päätös syntyi, mutta niin siinä nyt kävi. Kisaan oli tulossa Holapan Jouni ja Rahkosen Jukkakin seurakaverinsa kanssa. Jukka meinasi, että lähtevät kovalla tavoitteella liikkeelle ja Jouni tuumasi että ehkä ne ei ihan siihen tällä kelillä pysty. Itse päätin, että heidän tavoitteensa on liian kova minulle ja minä lähden juoksemaan 3'35 / km tahtia.

Aluksi menikin aivan hyvin. Ensimmäisellä kilometrillä jäin vähän tavoitevauhdista, koska en päässyt lähtemään eturivistä. Piti siinä sitten ohitella ja puikkelehtia ahtaalla pyörätiellä. Viiden kilometrin kohdalla olin kuitenkin hyvinkin aikataulussa 18'03. Seuraavakin vitonen kevyesti 18'00. Jouni ja Polvijärven Urheilijat karkasivat näkyvistä näihin aikoihin.

Sitten käännyttiin oikealle ja sain ensimakua vastatuulesta joka puhalsi yhä kovempaa loppumatkan ajan. Kolmas vitonen hidastui jo 18'38. Käännyttäessä takaisin kohti Kempelettä alkoi aivan kauhea vastatuuli ja meikäläisen eväät oli aika nopeasti syöty. Neljäs vitonen 19'42 ja maaliin hölkkäämällä neljäntenä aikaan 1:18'46.

Eipä tästä oikein positiivinen mieli jäänyt. Otetaan nyt vaikka asennekasvatuksen piikkiin viimeinen kuusi kilometriä melko spagettijaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.