perjantai 17. tammikuuta 2014

Kisassa tällä kertaa toimitsijana

Kävin eilen seuraamassa aikuisurheilijoiden pm-kisoja Ouluhallilla ja olinpa mukana kierrosten laskemisessa sekä yhden 400 metrin lähdön käsiajanotossakin. Lupauduin mukaan, koska en halua itse kilpailla kipeällä jalalla ja näin ollen on mahdollisuus osallistua kisatalkoisiin edes pienellä panoksella. Ennen starttia meille annettiin ohjeet siitä miten tulee toimia.

Kierrosten laskijat ovat maaliviivalla ja heidän tehtävänään on seurata yhden tai useamman - meidän tapauksessa kahden tai kolmen - juoksijan etenemistä, varmistaa että he juoksevat täysimittaisen matkan ja ilmoittaa ajanotolle kun tarkkailtava juoksija on tulossa maaliin. Kierroslaskennassa kaikkien laskijoiden tulisi käyttää samanlaista kirjanpitoa. Kyseessä oli 5000 metrin juoksukisa 304 metriä pitkällä sisäradalla. Kisassa juostaan 16 täyttä kierrosta ja toistasataa metriä päälle. Käytössämme oli ruudukko johon oli merkitty valmiiksi 16 ruutua. Juoksijoiden ylittäessä maaliviivan ensimmäistä kertaa mitään merkintöjä ei tehty, mutta sen jälkeen jokaisen ylityksen jälkeen merkittiin juoksijan kohdalle rasti taulukkoon. On hyvä myös ilmoittaa juoksijalle montako kierrosta on jäljellä.

Kolmenkin juoksijan seuraaminen vaati yllättävän paljon tarkkaavaisuutta. Pääosin laskenta sujui hyvin, mutta valitettavasti yhden juoksijan osalta joku muu huusi hänelle kierrosta liian aikaisin että nyt lähtee viimeinen kierros. Yritin paikata tilannetta huutamalla perään, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Juoksija otti loppukirin liian aikaisin ja luuli tulevansa maaliin vaikka ilmoitin hänelle loppusuoralla että viimeinen kierros lähtee. Harmitti hänen puolestaan.

Toisten juoksua oli hieno seurata. Olipa mukana kaukaa Tikkurilasta tullut Lauri Ollitervokin joka juoksi kovan ajan. Näin myös monia muita juoksututtuja ja sain arvokkaita vinkkejä plantaarifaskiitin hoitamiseksi. Toivottavasti pääsen vielä tänä keväänä osallistumaankin kisoihin kilpailemallakin. Joka tapauksessa toimitsijahommiakin on nyt kevyesti kokeiltu ja eihän tuo aivan kamalalta tuntunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.