sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Nyt jaksaa taas maata sohvalla

Viikonloppuna sainkin nauttia mahtavista porukkatreeneistä kun lauantaina käytiin neljän hengen voimin juoksemassa 12 kilsaa vauhtikestävyyttä. Kiva kun on löytynyt porukka jossa vauhdit passaa kohtuu hyvin yhteen. Tulee myös arvokasta vinkkiä kokeneemmilta juoksijakollegoilta, vaikkakin melkein kaikki muut ovat minua nuorempia. Juoksuvuosia muilla on minua enemmän siitä huolimatta.

Lauantain vauhtikestävyysharjoitus jännitti aika paljon etukäteen sillä en ole tuollaista tasavauhtista vk-lenkkiä muistaakseni ennen tehnytkään porukassa. Koitin varmistella juoksemalla aluksi porukan hännillä mutta kääntöpaikan jälkeen huomasin kampeavani porukan kärkeen. Siinä tuli tehtyä ihan luonnostaan vauhdin nosto kun omilla lenkeillänikin olen puolivälissä nostanut tehoja PK2 -> VK1. Nyt sapluunana oli enemmänkin VK1 -> VK2 ja varoin päästämästä tehoja yli anaerobisen kynnyksen. Sykejumi oli kyllä ihan tiessään ja tehoja irtosi ihan mukavasti. Menomatkalla juostiin 3'46 / km ja paluumatkalla 3'33 / km tahtia. Tosin pari kaveria veti lopun pari kilometriä vielä pikkuisen kovempaa. Lenkin jälkeen porukka oli innoissaan hyvästä vauhdista. On kyllä mukava tehdä porukassa.

Pitkis oli tällä kertaa vähän lyhyenlainen. Mulle kertyi matkaa vain 22 km. Olin kuitenkin juossut jo tiistaina maastossa 25 kilometriä joten en koennut tarvetta keräillä kilometrejä yhtään enempää. Viikkomääräksi tuli taas 148 kuten edelliselläkin viikolla. Hyvän fiiliksen myötä ensi viikolla voisi tunnustella taas miltä tuntuisi kiristää pikkuisen määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.