sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Juoksu on mukavaa puuhaa

SM-maantielle on nyt seitsemän viikkoa.

Jatkoin harjoittelua lähes edellisviikon tapaan. Tasamaan pitkät vedot korvaantuivat nyt juoksumattoharjoituksella, jossa juoksin 2x10'/5' vetoja. Vauhti oli koko ajan 15 km/h ja vetojen ajaksi säädin nousukulman ensin neljään ja sitten neljään ja puoleen prosenttiin. Viime syksynä vastaavassa harjoituksessa pidin 14,5 km/h vauhtia joten oli mukava huomata, että nyt pystyin juoksemaan harjoituksen napsun kovempaa. Pitkän lenkin vedin huoltavana päälle viiden minuutin kilometrivauhtia. Kokonaismäärä tällä kertaa 162 km joten kuormaa on meikäläiselle ihan riittämiin.

Nyt tuntuu hyvältä. Tiistaina olo tuntui vielä vähän raskaalta, mutta harjoitukset sujuivat ihan kohtuullisesti. En tiedä, ehkä Iivon maailmanmestaruus piristi sen verran että kulku parani koko ajan viikonloppua kohti. Yllättävänä haasteena on ollut että saisin pidettyä harjoitustehot suunnitelman mukaisina. Määrää tulee nyt sen verran kovaa että yli menon riski on todellinen. Siksi kokonaiskuormitus on tärkeä pitää hallinnassa.

Jotenkin kaikenkaikkiaan viime päivinä olen kokenut erityistä onnellisuutta siitä, että saan nauttia juoksemisesta täysin rinnoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.