sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruushallit Ouluhallissa

Tänään oli vuorossa 1500 metrin startti Ouluhallissa. Edellisen kisan pannukakun jälkeen en ole hirveästi päässyt juoksemaan. Odottelin ensin takareiden parantumista. Sen parannuttua tein yhden kovemman vetoharjoituksen, jonka tuloksena toisen jalan polvi kipeytyi. Ehkäpä turhan liukas alusta vaikutti osaltaan, mene ja tiedä. Polven parannuttua kävin yhden 5 kilometrin verryttelylenkin ja muuta en olekaan saanut kasaan. Into on lässähtänyt ja toisaalta työkiireiden vuoksi on riittänyt stressiä jonka myötä työpäivän jälkeen ei ole ollut energiaa lähteä juoksemaan.

Päätin silti lähteä tänään kisaamaan, kun ei kuitenkaan mitään varsinaista ongelmaa ole päällä. Arvelin että väliin jättäminen harmittaisi joka tapauksessa enemmän ja kynnys lähteä kisaamaan uudestaan vain kasvaisi entisestään. Minulla on kuitenkin vielä useita hallikisoja tähtäimessä ja saisin tästä hyvän välitilinpäätöksen siitä miten harjoittelu on mennyt.

Kisapaikalla ilahduin kun ilmoittautuneita oli niin paljon. Varmistusten jälkeen viivalle astui lopulta kymmenen yleisen sarjan juoksijaa ja kaksi M17-sarjalaista. Löysin paikkani startin jälkeen toiseksi viimeisenä letkasta. Edelläni juoksi pari junnusarjalaista ja oman sarjan juoksijat olivat selvästi kauempana. Hirveästi ei ollut intoa lähteä rynnimään mutta koitin kuitenkin malliksi juosta.

Hetken ajan päästä aloin jäämään junnusarjalaisista. Lähdin vika kierroksella yrittämään pientä kiriä, että takana tuleva Arto ei saisi kiinni. Loppusuoralla meinasi kuitenkin käydä kalpaten, kun nosto oli kuitenkin niin löysä. Ehdin niukasti reagoida ja ottaa ravakamman kirin viimeisille metreille ja säästyin näin viimeiseltä sijalta. Aika 4'49,63 on vähän parempi kuin viime vuonna samassa kisassa, mutta ei tietenkään vastaa millään lailla ennen joulua tehtyjä kilsamääriä.

Tästä kisasta jäi kuitenkin käteen ihan hyvä mieli ja tulin ehjänä maaliin. Sitä osaa arvostaa vuosi vuodelta yhä enemmän ja enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.