tiistai 7. heinäkuuta 2015

Epävarmuus syö tuloskuntoa

Eilen illalla jo nukkumaan mentyä havahduin hereille yllättävään havaintoon. Olin tehnyt edellisen rataharjoituksen 4 x 1500 m / 4' hölkkäpalautuksin sellaista kyytiä joka riittäisi kisassa hyvin lähelle 5000 metrin ennätystäni. Muistan miten varma olin ennen edellistä ennätysjuoksuani onnistumisestani vaikka taustalla oli vain 3 x 1000 m / 4' ennätykseen riittävää vauhtia. Jotain on nyt erilailla kun noin hyvin mennyt rataharjoitus ei riitä itseluottamuksen palauttamiseen. On myös hyvä muistaa, että ennen edellistä 5000 m ennätystä olin onnistunut juoksemaan kisassa vain 17'00 ja nyt on taustalla lähelle 16'40 aikoja parikin kappaletta.

Seuraava kisahan on ensi torstaina Kajaanissa aluemestaruuskisoissa. Tuon jälkeen olisi vielä mahdollisuus muutamaan yritykseen ennen kauden paketoimista. Mitä jos huippukunto tuleekin esiin vasta samoihin aikoihin kuin viime vuosina, elokuun alkupuolella? Nyt on vielä mahdollisuus ottaa itseä niskasta kiinni, raivata kalenteriin tilaa harjoittelulle ja tehdä muutama kunnon yritys murskata vanhat ennätykset.

Tällä kaudella ei Kalevan Kisoihin vielä ollut asiaa mutta kaikki ei todellakaan ole vielä menetetty koko kauden tulosten suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti