sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

SAUL SM 2015 10000 metriä

Tänä aamuna tunsin oloni paljon pirteämmäksi ja olin valmiimpi antamaan radalle huomattavasti enemmän kuin eilen. Aamu ja päivä alkoi mukavasti kanssakilpailijoiden ja muiden tuttujen kanssa jutellen ja kisoja katsellen. Tällä kertaa erityisen suuren vaikutuksen teki neljänsadan metrin juoksijoiden upea fysiikka ihan vanhimmissakin ikäsarjoissa. Siellä oli 80-vuotiaidenkin sarjassa porukkaa joiden voima ja liikkuvuus mahtaa olla parempi kuin keskimääräisen parikymppisen. Kerrassaan inspiroivaa seurattavaa ja loistava esimerkki meille nuoremmille.


Olin miettinyt että juoksisin piikkareilla mutta lopulta unohdin moisen kikkailun ja lähdin tossuissa matkaan. Lähdettiin kahdelta kaarelta, suuren maailman malliin. Löysin yllättäin paikkani kärjestä. Jukka ainakin kävi kärjessä vetohommissa mutta mulla tuli heti vaikea olo siinä peesissä ja ohitin samantien. En varmaan juossut kovin tasaista vauhtia kun tuo toistui kunnes jäin aivan kärjestä. Sitten alkoi olla jo melko vaikeaa. Olin juossut eilisen vitosen vauhtia alussa ja se alkoi kostautua.


Sitten alkoikin tosi ponnistelu. Varmaan oli vielä seitsemäntoista kierrosta jäljellä kun alkoi epätoivo painaa. Karmea hyytymistä vastaan taistelu koko loppumatkan. Pari kertaa hain vesipisteeltä juomaa ja pari kertaa onnistuin vain tyrkkäämään mukin pöydältä maahan. En juonut mutta päähän kaadettu vesi jäähdyttää ja helpottaa.


Juoksin varmaan yli puolet ajasta silmät kiinni taistellen. Voittaja ohitti mut kierroksella mutta en tiedä missä vaiheessa. Muut ei tainneet päästä mutta läheltä piti. Aika oli 34'57,56 mutta ei se haittaa. Tällä kertaa annoin mitä lähti radalle ja se riittää. Olin valtavan onnellinen maalissa. Täysin eri fiilis kuin eilinen virkamiesjuoksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.