torstai 19. maaliskuuta 2020

Koronan perumat kilpailut

Kuten kaikki muutkin, jouduin toteamaan kaikkien kevään kisasuunnitelmien kariutuneen koronaviruksen johdosta. Jokainen kisa johon olin ajatellut mennä on joko peruttu tai siirretty syksylle. Tällaisessa tilanteessa motivaatiota liikuntaan täytyy hakea jostain muusta kuin tulevista kisoista. Halu lähteä juoksemaan on ollut aika vähissä. Olen kuitenkin pari kertaa viikossa käynyt lenkkareita ulkoiluttamassa. Lenkkeily tuo rytmiä muuten niin pahasti puuroutuviin etätyöpäiviin, joissa vapaa-ajan ja työajan ainut erottava asia on näppäilenkö työnantajan tietokonetta vai omaani.

Kävin tänään pitkästä aikaa valokuvaamassa ajatuksena, että käyn vähän herkistämässä kuvaustaitoja ennen suurten muuttolintuparvien saapumista. Aluksi tuntui, ettei lintuja juuri ole, mutta sitten Ainolanpuistossa puita tihrustaessani näin jotain, mitä olen jo muutaman vuoden halunnut nähdä: Urpiaisia! Urpiainen ei ole mikään harvinaisuus, mutta ei sitä vain ole sattunut tulemaan vastaan. Ihan tavallinen puistolintu se ei tässä Oulun keskustassa ole ja minä lähden harvoin kuvaamaan minnekään, mihin en jalan pääse. Urpiaisten näkeminen piristi kummasti päivää ja oli oikeastaan ensimmäinen aidosti kiva juttu mitä on tapahtunut sitten maanantain poikkeustilan julistamisen.

Elämä ja juoksukin toivottavasti siis jatkuu. Saa nähdä koska pääsee seuraavan kerran laittamaan numerolappua rintaan, mutta se tulee olemaan aivan erityinen juhlapäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti