sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Tuleva harjoitusjakso

Olen nyt pureskellut keskiviikon testijuoksun tuloksia ja edellisen neljän viikon harjoittelua. Sain parannettua hyvin vauhtikestävyyttä ja tuloskin parani mukavasti. Toivoisin kuitenkin kovempaa kehitystä juoksuvauhdissa. Sain juostua tällä kertaa koko testijuoksun suurin piirtein samaa vauhtia mitä nopeimmat pätkät edellisessä testijuoksussa, mutta en saanut kiristettyä vauhtia sen kovemmaksi. Jos katson edellisjakson harjoittelua niin eipä se oikeastaan sisällä varsinaista vauhtitreeniä ollenkaan. Ainoa nopeusharjoitteluksi laskettava on nuo mäkisprintit mitä olen tehnyt ennen vauhtikestävyysharjoittelua. Niissä ei kovasta rypistyksestä huolimatta vauhti pääse nousemaan kovin kovaksi, joten ei saa ärsykettä rennosta kovavauhtisesta menosta.

Laskeskelin myös uudet optimaaliset harjoitusvauhdit ja sain tällaisen taulukon aikaiseksi:

tehoalue vauhtiskaala min/km
helpot 5'30 … 4'35
kynnysvauhtiset 4'10 … 3'59
intervalli 3'45 … 3'35
maksimi 3'35 … 3'25

Loppujenlopuksi tuossa ei ole kovin isoa eroa edelliseen harjoitusjaksoon ja silloin taisi viimeinen kynnysvauhtinen harjoitus mennä jo 3'59 / km tahtia.

Tulen jatkamaan vauhtikestävyysharjoituksia tuttuun tapaan. Kokeilen tehdä pari tupla-vk-päivää jolloin pitää kyllä olla tosi tarkkana tehojen kanssa. Uutena treeninä otan mukaan lyhyet vedot, joilla yritän parantaa nopean juoksun rentoutta ja ylipäätänsä totutella kroppaa juoksemaan kovempia vauhteja.

Peruskestävyysjuoksua jatkan varmasti ja sitä tulee kertymään runsaasti. Ehkä jonkun verran aion pudottaa fokusta siitä enkä ala laskeskelemaan että tuleehan varmasti iso määrä viikkokilometrejä. Niitä kertyy kyllä ihan varmasti riittävästi. Nyt minun on tärkeintä saada tehtyä laadukkaita kisaan valmistavia harjoituksia, jotta pääsen kesälomien jälkeen avaamaan kisakauden hyvin valmistautuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti