lauantai 1. lokakuuta 2011

Tulevan kauden suunnitelmia

Edellisestä tavoitekisasta on viikko ja nyt jo alan suunnittelemaan tulevaa kautta? Tuumin, että kevät ja syksy ovat minulle otollisimpia kelejä juosta kisoja. Jos suunnittelen seuraavan harjoituskauden huhtikuulle asti, minulle jää mahdollisuus ottaa vielä toinen samanmoinen syksyn kisoja varten.


Harjoittelukilometrit kokonaisuudessaan ja laatuharjoituksien viikottainen määrä ovat molemmat kohonneet oikeastaan koko kesän ajan. Nyt lienee aika rauhoittua tekemään peruskuntokausi ensi kevättä ajatellen. Pelkän perushölkän juokseminen ei tällä hetkellä oikein innostaisi ja tuntuu oikeastaan vähän ahdistavaltakin, mutta olen luvannut itselleni että voin osallistua hölkkäkisoihin peruskuntokaudellakin. Lisäksi ajattelin juosta "maratonvauhtisia" treenejä silloin tällöin, kuitenkin korkeintaan kerran viikossa. Tietysti lenkkeihin ujutetaan muutama rusko sinne tänne, ihan ettei hankittu nopeus ihan unohtuisi.


Tällä menolla kuvittelisin jäävän reilusti ylimääräistä energiaa tehdä lihaskuntoharjoituksia joita pitäisi tehdä vähintään 3-4 kertaa viikossa. Daniels' running formulan mukaan peruskuntokauden tärkeimpiä tavoitteita on vammojen ehkäiseminen ja yksi keino siihen on tukiharjoittelu. Tässä onkin reilusti parannettavaa, sillä vaikka kesän mittaan tuli tehtyä 1-3 liikkuvuusharjoitusta viikossa, viimeisen kuukauden ajalle niitä kertyi vain viisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.