tiistai 1. lokakuuta 2013

Kausi 2012-2013

Vuoden 2012 lokakuusta vuoden 2013 lokakuuhun
Harjoittelun kausirytmitystä tarkastellessani huomasin, että saavutin parhaan kympin ja puolimaratonin kunnon huhtikuussa juostuani muuhun kauteen verrattuna paljon vauhtikestävyyttä edellisen kolmen kuukauden aikana (helmikuussa 12 %, maaliskuussa 17 % ja huhtikuussa 16 %). Kunto ei kuitenkaan kantanut maratonille asti. Sen syitähän olen arvioinut jo aiemmin blogissani, mutta voi kyseessä olla sekin että edellisen kolmen kuukauden jälkeen olin yksinkertaisesti liian väsynyt enkä malttanut kevennellä tarpeeksi. Siltä harjoituspäiväkirjani näyttää, kun tänä päivänä sitä katson.

Onnistuin vielä parantamaan kesän aikana 3000 m ja 5000 metrin rataennätyksiäni, mutta pitempien matkojen kehitys polki paikallaan. Kesä- ja heinäkuussa tehoja kertyikin vain 10 % harjoittelusta ja sekin aika maksimikestävyyspainotteista. Näin ollen tämäkin tuntuu jälkikäteen tarkasteltuna aivan loogiselta kehitykseltä. Elokuussa vauhtikestävyyttä tuli taas jo paremmin 10 % maksimikestävyysharjoittelun suhteellisen osuuden putoamatta.

Suurin osa saavutetusta kehityksestä menee varmaan runsaan harjoittelumäärän noston piikkiin. Aika vähän tuossa on tehoharjoituksia, mutta en varmaankaan olisi enempiä tehoja jaksanutkaan. Edellinen kausi tuli mentyä karkealla kausisuunnitelmalla, mutta en noudattanut varsinaista viikottaista harjoitusohjelmaa missään vaiheessa. Tuli harjoiteltua vähän miten sattui huvittamaan.

Sehän minun piti vielä lisätä, että aloitin tänään uudestaan juoksuharjoittelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.