sunnuntai 31. elokuuta 2014

Raatteen puolimaraton

Tänään pääsin testaamaan kuntoa puolimaratonilla. Vauhdinjaoksi olin miettinyt, että ensimmäiset 11 kilometriä juoksen aika rauhaksiin ja sitten viimeinen kymppi kovaa. Kisahan juostiin yhteen suuntaan, joten kisakansliasta oli kyyti kilpailun lähtöpaikalle. Juoksijoiden varusteet taas toimitettiin lähtöpaikalta takaisin maalialueelle joten järjestelyjen osalta tämä vähän erikoisempi systeemi sujui varsin mallikkaasti.

Ensimmäiset maratoonarit olivat juuri tulossa puolimaratonin lähtöpaikalle, kun meidät lähetettiin matkaan. Juntusen Ismo otti tapansa mukaan todella kovan startin ja minä yritin hillitä vauhtia parhaani mukaan. Muut jäivät ilmeiseti heti kauemmaksi koska askelten ääni hävisi aika nopeasti. Siinä sitä sitten juostiin Ismon kanssa peräkanaa yksitoista kilometriä. Minä sain välillä kiinni ja välillä Ismo karkasi vähän kauemmas. Tuntui ihan mukavalta ja huikkailin huoltopisteille ja katsojille jotain hölmöilyjä.

Tähän asti oltiin tultu tietysti mäkien takia vaihtelevaa vauhtia, mutta keskiarvo oli noin 3'43 / km. Yhdentoista kilometrin kohta tuli juuri oikeastaan reitin korkeimmalle kohdalle, joten siitä pääsi sitten laskettelemaan helppoon alamäkeen ja näin ollen vauhti oli aluksi paljon tavoitetta kovempaakin. Ohitin samantien vauhdinlisäyksen seurauksena Ismon joka huikkasi kannustuksensa ja alkoi jäädä taaemmas.

Isojen alamäkien jälkeen kun piti jatkaa taas omin voimin työskentelyä tuntui aluksi ettei vauhtia saa jaloista irti millään. Siitä ne taas kuitenkin lämpesivät uudestaan ja askel alkoi tuntua lentävämmältä. Lopussa tultiin tosi ahtaasta alikulusta Jätkänpuistoon. Veikkaanpa, että esimerkiksi Ultra-Maileri joutuisi tuosta konttaamaan läpi. Tuo hiekkatiepätkä oli jo oikeasti vähän tuskaista, mutta mitä tuosta kun matkaa oli jäljellä enää muutama kilometri. Siinä mutkiteltiin sen verran, että pääsin näkemään muiden jääneen jo kauas. Pienoinen kiusaus siinä oli hölläillä eikä vauhti aivan tapissa pysynytkään. Vika kymppi vei kuitenkin 34'10 paikkeille ja kokonaisajaksi tuli 1:15'30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.