maanantai 20. huhtikuuta 2015

Maantiejuoksun Suomenmestaruuskisat Siuntiossa

Lähdin heti paukusta juoksemaan aikalailla omaa juoksuani. Kärki karkasi välittömästi meikäläisen rallatellessa vähän alle 3'30 / km tahtia. Kolmen kilometrin kohdalla tuntuma oli aikalailla sama mitä kympin kisassa samassa kohtaa joten piti vähän höllätä kierroksia. Eka vitoseen tulin 17'35.

Välillä oli lyhyitä vastatuulipätkiä ja muutama terävä mutka joten tarkkana sai olla. Yritin peesailla minkä pystyin mutta valitettavasti oma hidastuva vauhti johti siihen, että ohittajat karkasivat yleensä aika nopeasti peesin ulottumattomiin. Meno oli kuitenkin ihan rauhallista, juoksin kilometrejä pois. Kymppiin saavuin ajassa 35'28. Ihan hyvä meininki vielä mutta vauhti oli hidastumassa.

Seuraava kahdeksan kilometriä oli tosi musta hetki. Tuntui pahalta enkä pystynyt kirimään vauhtia yhtään. Yritin vain päästä eteenpäin. Vilkaisin jossain vaiheessa kelloa ja oli jo päälle 4' / km vauhti. Sen jälkeen en kelloa vilkaissut vaan yritin vain taistella. Juntusen Ismo juoksi ohi. Yritin vähän aikaa rimpuilla perässä, tuloksetta.

Sitten Elisa Karhu juoksi ohi joku miesjuoksija peesissään. Mukavahan siinä varmasti on peesata, mutta siitä sisuuntuneena päätin juosta heidän ohitseen ja tarjota vastatuulipätkällä Elisalle tuulensuojaa. Yhtä-äkkiä sain tosi paljon lisävoimia ja pystyin nostamaan vauhtia viimeiselle kolmelle kilometrille aika mukavasti. Loppu oli kunnon raastoa. Ohitin Ismon samassa rytäkässä. Jossain vaiheessa ajattelin että tulevat varmaan ohi ja koitin antaa tilaa. Lopulta sekä Elisa ja peesaaja juoksivat ohitseni ehkä parisen sataa metriä ennen maalia. Yritin lähteä perään ja ottaa lopuukiriä mutta peesimies kerkesi ennen minua maaliin. Taustalla Juntusen Ismo tuli sekunnin minua jäljessä maaliin.

Aika 1:16'21 ei todellakaan ole sitä mitä tähän kauden alkuun toivoin, mutta minusta selvä askel eteenpäin hallikisoista. Tuntuma on vähän samanlainen kuin viime kesänä Tornion 5000 metrin juoksun jälkeen - vaikka kanttasin niin luotto siihen että loppukesästä kunto kestää alkaa muodostua. Olihan tuo sitäpaitsi minun puolimaratonin ennätyskin, vaikka Suomussalmella juostu Raatteen maratonin puolikas parempi juoksu olikin. Suomussalmella lähtö ja maali ovat liian kaukana toisistaan joten vaikka korkeuseron puitteissa reitillä ei ole liikaa laskua niin sääntöjen mukaan se ei ole ennätyskelpoinen.

Seuraavaksi kisataan melko varmasti piirinmestaruusmaastoissa Oulaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.