maanantai 25. toukokuuta 2015

Missä mennään, Matti?

http://www.tilastopaja.org/db/fi/ranking.php

Huomasin tänään, että Kalevan kisojen rankingia pääsee seuraamaan tilastopajasta. Aika tylyä luettavaa. Mulla on ollut kauden tavoitteena 32' alitus ja ehkä Kalevan kisojen osallistumisoikeuskin. Tulosrajasysteemi muuttui tälle kaudelle siten, että varman paikan tienaa 31'40 alituksella kun ennen riitti A-luokan tulos 32'10. Jos paikalle ei saada muuten 20 juoksijaa niin loput otetaan sitten rankingista. Nyt kuitenkin 31'40 alittajia on niin runsaasti että tuskinpa heikompi tulos tulee riittämään. Sinänsä ihan hyväkin koska voittaakseen täytyy juosta alle 29'. Kannattaako ratakympin Suomen mestaruuskisoissa olla jaloissa pyörimässä yli kahdella kierroksella ohitettavia juoksijoita?

Samalla mieleen  jysähti umpisurkea juoksuni viime lauantaina ja aika 35'36. Tuntuu että tuohon 31'40 on valovuosi matkaa. Pitäisi juosta alle 3'10 / km joka ikinen kilometri. Toistaiseksi en ole pystynyt tuohon edes 3000 metrillä. Oikeastaan ajallekin melkein sama mutta olisi pitänyt pystyä taistelemaan kolmannesta sijasta.

Talvi meni ihan hyvällä harjoittelumäärällä ja tunsin itseni parempikuntoiseksi kuin aiemmin mutta se ei realisoitunut hallikaudella tuloksissa. Olen vähän ymmälläni että mikä tässä meni mönkään. Kaiken lisäksi viime kuukausien treenit on jääneet aika vähäisiksi kisakauden vähitellen käynnistyessä. Olenko sitten liikaakin kevennellyt vähempimerkityksisiin kisoihin?

Tämän viikon perjantaina menen hapenottotesteihin mittaamaan mitä kunnolle on tapahtunut. Pitää siis malttaa ottaa tämä viikko rauhallisesti. Ihan kuin tässä mitään olisi mistä keventää.

Ahdistavaa on sekin, että kestävyysurheilussa ei suuntaa kannata alkaa muutamaan kovin joutuin. Korjausliikkeet tulee olla hyvin hienovaraisia ja isompia muutoksia pääsee tekemään vasta ensi kauden puolella. Toisaalta se on ihan hyväkin kun ei oikein ole kuvaa siitä miten harjoittelua muuttaisin. Varmasti parempi juosta tämä kisakausi loppuun ja katsoa mihin asentoon kellon viisarit lopulta pysähtyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.