sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Pitkästä aikaa määrää!

Neljän viikon totuttelun jälkeen tunsin, että jalat alkavat kestää vähän runsaampaakin harjoittelua. Niinpä uuden harjoitusohjelman yksi selkein muutos oli lisätä kilometrejä ja harjoituskertoja. Ajattelin nyt pitkästä aikaa listata viikon harjoitukset, kun sitä ei ole tullutkaan tehtyä pitkään aikaan.

Päivä Matka Harjoitus
Ma ap 6 km 5'20 / km
Ma ip 11 km 4'49 / km
Ti ap 8 km 5'21 /km
Ti ip 11 km 5'02 / km
Ke ap 6 km 5'13 / km
Ke ip 12 km verr + 10 x ~10 s mäkisprintit, 6 km vk 4'09 / km + verr
To ap 6 km 5'21 / km
To ip Lepo  
Pe ap 8 km 5'16 / km
Pe ip 11 km 4,57 / km
La ap 19 km verr + 8 x 4' / 2' + verr, vedot 4'50 … 4'40 / km tahtia
La ip 6 km 5'16 / km
Su ap 21 km 4'59 / km

Ideana oli juosta siis paljon mutta myös monipuolista tehoharjoittelua. Helpot lenkit helppoina ja kovat kovina. Keskiviikolle sattui noin 26 asteen helle suoraan treenin ajaksi. Se ei lopulta hirveästi haitannut itse harjoitusta, mutta loppuverryttelyssä oli kyllä hillitön jano. Ajatuksena oli yhdistää samaan harjoitukseen voima-, nopeus- ja vauhtikestävyysharjoitus. Mielestäni tuo onnistuikin hyvin. Koska vauhtikestävyyteen ei tarvitse hirveästi revitellä eikä matka ollut kovin pitkä, tuollaisen jaksaa hyvin täysivauhtisten sprinttien perään.

Jännää on myös se, että heti kun lisäsin määrää juoksu on alkanut tuntua selvästi kevyemmältä. Muutenkin viikko sujui ongelmitta, mitä nyt oikean jalan kakkosvarpaan kynsi tuli uhrattua eilen kestävyysjuoksun alttarille.

Ensi viikolla pitkälti samat kujeet.

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida, koita kestää😉. Olet kyllä hyvin malttanut pitää vauhdit maltillisena kun määrää on tullut yhtä äkkiä paljon.Hienot kilsamäärät jo nyt, eikö pelkoa vammariskien kasvusta, muistanko väärin mutta joskus taistelit jalkavaivojen kanssa? Katsoin että hauska sattuma, itsellä samana keskiviikona samanvauhtinen 9 km ja kyllä täällä päin Suomea liki 30 astetta sulatti miehen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On noita jalkavaivoja ollut tosiaan matkan varrella. Toisaalta parhaana vuonna oon pystynyt juoksemaan yli 6000 km, joten kyllä nuo koivet jotain kestävätkin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.