sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Pakopirtin juoksu

Seuran valmentaja Riitta Kallio-Kokko ehdotti että lähtisinkö tekemään viimeistelyharjoituksen seuran junnujen kanssa Utajärvellä järjestettävään maastojuoksukilpailuun. Olin totta kai heti innoissani ja kun kimppakyytikin järjestyi niin laitoin ilmoittautumisen sisään. Kiitos Sorviston Marille, kun pääsin heidän kyydissä kisaan.

Reitistä ei ollut etukäteen hirveästi tietoa. Kisakeskuksena toimi metsätien päässä ollut parkkipaikka jossa oli pari autoa ja pöytää ilmoittautumisille ja palkintojen jaolle. Käytiin hakemassa numerot ja lähdin tutustumaan parin kilometrin mittaiseen reittiin. Keli oli aika kylmä. Lämpöä oli ehkä viitisen astetta. Tuulta ei ollut lainkaan, kun reitti oli komean männikön keskellä. Saimme kuulla, että reitin ajan perustella pystyy sanomaan 5 sekunnin tarkkuudella mikä olisi tulos Kuortaneen maastofinaalissa. Kisa juostiin 1750 m mittaisella neulaspolulla, jossa ei ollut nousua nimeksikään. Tosi nopea ja hauska reitti. Pääsin testaamaan maastojuoksuun varaamiani piikkareitakin mikä oli hyvä juttu. Tuota reittiä me yleisessä sarjassa sitten kiersimme 3 kertaa ja matka oli noin 5,3 km GPS:n perusteella.

Kisaan ei lopulta tullut yleiseen sarjaan käsittääkseni kuin yksi juoksija minun lisäkseni. Sain kuitenkin kilpakumppaneita 4 km ja 6 km matkoja juoksevista junnuista, jotka lähtivät kaikki matkaan yhtä aikaa. Sain aika hyvän lähdön ja olin heti nopeimman juoksijan takana. Kärjessä veti P15-sarjalainen poika aika kyytiä ja minä pysyin hädin tuskin siinä vauhdissa. Muista juoksijoista en saanut minkäänlaista havaintoa alun jälkeen.

Toisen kierroksen paikkeilla menin sitten ohi ja juoksentelin loppukisan yksinään. Yritin pitää jonkun verran tehoja päällä, että saan kovan harjoituksen ensi sunnuntain SM maastoja varten. Ihan viimeisiä voimanrippeitä tällä kertaa ei tarvinnut puristaa. Tuloksia ei ole vielä netissä, mutta järjestäjä taisi sanoa minun ajaksi 17'52.

Piikkareilla oli mahtava juosta tuollaisella alustalla! Voi että tuntui upealta juosta vanhoilla piikkareilla, joilla olen kaikki ennätykseni juossut. Ne ovat alkaneet mennä vähän rikki joten ostin uudet piikkarit ja varasin nämä maastojuoksua varten. On nämä kyllä niin paljon juostavammat kuin uudet piikkarit, että täytyy varmaan katsoa vieläkö tuota mallia tehdään.