maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kympin ennätys remonttiin Muhos-juoksussa

Viikon harjoitukset tässä:

Ma: ap 7 km kevyt, ip 10 km perus

Ti: ap 6 km hyvin kevyt, ip 8 km VL

Ke: ap 6 km kevyt, ip 6 km perus, ilta alaraajojen hieronta

To: ap 8 km perus, ip 12 km 3'50 / km yht 13 km

Pe: ap 7 km perus, ip 7 km perus

La: ap 9 km kevyt, ip 9 km perus

Su: 10 km maantiekisa 34'22

Yht 114 km

Tällä viikolla alkoi tuntumaan jalkaholveissa ikävältä. Varmastikin syynä on asfalttijuoksu lumien sulettua. Päätös osallistua Muhos-juoksuun muodostui viikon aikana kun kokeilin tiistaina hieman sitä miltä kympin kisavauhti tuntuisi. Kisa sekä jalkaholvien tuntemukset antoivat syytä keventää harjoittelua hieman aiotusta.

Sunnuntaina mentiin kisapaikalle kimppakyydillä. Mukana oli Antti, Riitta, Sanna ja muistaakseni vielä toinenkin Sanna. Verryteltiin Antin kanssa. Myöhemmin tuli mukaan vielä Jukka, joka meinasi lähteä tavoittelemaan 35 min alitusta. Otin pari aukkaria ja tossu tuntui kevyeltä. Kelikin oli hyvä, muutama aste lämmintä. Pystyi juoksemaan shortseissa, mutta oli pipo ja hanskat. Paukusta lähdettiin aika rivakkaan vauhtiin ja kärkeen päästyäni himmasin menoa hieman. Sitten lähdettiinkin takomaan tuota 3'25 / km tahtia mitä nyt vauhti hieman hidastui pienissä ylämäissä. Kääntöpaikalla oltiin mun kellon mukaan ajassa 17'25. Sitten lähdettiin takaisin päin ja kun mennessä oli ollut hieman vastaista niin nyt sitten saikin lasketella loivaan alamäkeen ja kevyeen myötätuuleen. Lopulta sitten 9 km kohdalla Jukka ohitti minut enkä pystynyt millään kiristämään vauhtia että olisin Jukkaa vastaan taistellut. Sain siitä kuitenkin vielä voimia pieneen loppukiriin ja toinen puolisko menikin ensimmäistä vauhdikkaammin. Jukkahan täräytteli miesten 55 sarjan Suomen Ennätyksen, joten ei hirveästi harmittanut hävitä.

Vielä kun itekkin nappasin samalla kauden tavoitteista ensimmäisen. Nyt näyttäisi siltä, että olisi kenties hapenottokin hieman kehittynyt kestävyyden lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.