maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkasen kourissa kuormaa määrästä

Ajatuksena oli juosta jouluviikolla kotiseudullani Suomussalmella vähän enemmän kuin viime viikolla. Ohjelmassa oli myös reipasta juoksua ja vetojakin ihan normaalisti. Pakkanen kiristyi kuitenkin heti ensimmäisenä päivänä selvästi alle -20 asteen. Minun ei oikein kestä hengästyä kovaa pakkasella joten hylkäsin kovavauhtiset lenkit ja päätin kerätä harjoituskuormitusta juoksemalla mahdollisimman paljon. Matkustin Suomussalmelle tiistai-iltana ja ohjelmanmuutos näkyykin kätevästi viikkoraportista.

Ma: ap 8 km, ip 12 km

Ti: ap 8 km, ip 10 km, ~10 s ruskoja

Ke: ap 10 km, ip 24 km

To: ap 8,5 km, ip 15,5 km

Pe: ap 6,5 km, ip 20 km

La: ap 9,5 km, ip 15 km

Su: 30 km pitkis

Yht hajametreineen 179 km pk1-juoksua

Aika kovalta kyydiltä tuntui paikoitellen varsinkin kun kotiseutu on huomattavasti mäkisempää mitä Oulussa olen tottunut. Perjantaina sää lauhtui sen verran että kovempaan vauhtiin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta tuossa harjoituskuormassa jalat eivät tuntuneet yhtään vastaanottavaisilta. Pehmeä kevyt juoksu sen sijaan kyllä sujui. Siispä juoksin senkin päivän kevyttä vauhtia.

Jotain selvästi tapahtui sillä tuo 30 kilometrinen pitkis tuntui yllättävän helpolta mäkisestä maastosta ja kovasta pakkasesta huolimatta. Vauhdit nyt olivat mitä olivat mutta kestävyys tuntuu hieman taas kohentuneen. Seuraavaksi kohti kevyempää harjoitusviikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.