torstai 19. helmikuuta 2015

Flow-kokemuksia ja flunssatauko

Minulta kysyttiin tänään töissä pääsenkö koskaan juostessani sellaiseen flowtilaan jossa en ajattele ollenkaan juoksemista vaan jotain aivan muuta. Ehkä joskus noinkin käy, mutta minusta se ei ole mikään tavoitetila johon erityisesti pyrkisin. Yleensä ajattelen juostessani hyvin paljon nimenomaan juoksemista. Parhaat juoksukokemukset ovat sellaisia, jolloin tuntuu vain että juoksu kaiken kaikkiaan toimii tosi hyvin. Saatan juosta parikin tuntia nautiskellen vaikkapa siitä, että lantio tuntuu toimivan erityisen hyvin. Toisaalta kovilla määräviikoilla saattaa tuntua, että juuri juoksulenkeillä sitä on kaikkein parhaiten kiinni hetkessä ja kaikki välissä oleva aika on sellaista täytettä.

Sairastuin viime viikolla flunssaan joten Tunturi hallit jäivät kisaamatta. Siellä olikin melkoinen kato käynyt kun miesten 3000 metrille oli startannut loppujenlopuksi ainoastaan kolme juoksijaa. Tämä viikko onkin sitten mennyt hyvin varovaisella käynnistelyllä ja olen juossut pelkästään kuuden kilometrin työmatkaa aamuin illoin. Viiden päivän pakkolevolla oli hyvin positiivinen vaikutus jalkojen toimintaan sillä tauon jälkeen askel tuntui suorastaan naurettavan kimmoisalta.

Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä on varsin positiivinen mieliala. Vaikka jotain vaikeuksia kovissa harjoituksissa on ollutkin niin tuntuu siltä, että palaset olisivat kuitenkin loksahtelemassa kohdalleen. Nyt vain rauhallisin ottein kohti aikuisurheilun SM-kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.